Rettelse: Venstres letbanetur til Aarhus

Venstre i Lyngby-Taarbæk inviterer alle med tur/retur til Aarhus Letbane. Det sker den 3. november

Af
Lars Schmidt

I Det Grønne Område i tirsdags kom vi desværre til at skrive, at den tur, som Venstre i Lyngby-Taarbæk arrangerer til Aarhus Letbane, finder sted 27. oktober. Det er ikke rigtigt. Turen arrangeres lørdag den 3. november. Vi beklager.

Om turen kan vi fortælle, at den er åben for alle, der har tid, lyst og råd til at deltage. Rejse, letbanekørsel og foredrag koster 495 kroner.

Tilmelding foregår på www.venstre-ltk.dk.

”Debatten om letbanen har været hård i Lyngby-Taarbæk. I Venstre synes vi, at debatten er vigtig, når udførelsen af letbanen skal tilrettelægges. Derfor inviterer vi alle med på en tur/retur til Aarhus, hvor vi kan høre om både problemer og fordele, som banen har ført med sig,” siger Søren P. Rasmussen, tidligere borgmester og nuværende kommunalbestyrelsesmedlem for Venstre i Lyngby-Taarbæk.

Han håber, at så mange som muligt har lyst til at tage med og opleve, hvad Danmarks endnu eneste letbane betyder for en livlig by.

”Jeg forstår godt den bekymring og skepsis, man her i Lyngby kan have over for så stort et projekt som letbanen. Selv tror jeg ikke, det bliver så voldsomt, som nogle forestiller sig. Men jeg tager selv med den 3. november for at opleve, hvad skinner og vogne betyder for en dansk by. Og for at finde ud af, om banen i Aarhus virkelig er så klumset, som den ofte fremstilles i medierne,” siger Søren P. Rasmussen.

Turen er arrangeret sådan, at man selv kan stille spørgsmål til både den almindelige aarhusianer og til nogle af de ansvarlige for byens udvikling og for letbanen.

Ved at gå bagom overskrifterne, får man forhåbentligt et bedre billede af hvad der er op og ned på historierne om banen i Aarhus, skriver Venstre i en pressemeddelelse.

Venstre I Lyngby-Taarbæk opfordrer især de argeste modstandere af Letbanens rute gennem Lyngby til at tage med.

”Jo flere synspunkter, ideer og spørgsmål, der er repræsenteret på turen, jo bedre tror jeg, den bliver. Tur/retur til Letbanen i Aarhus har intet med partipolitik at gøre – det er en tur for alle letbane-interesserede, uanset ståsted,” understreger Søren P. Rasmussen.

Letbaneekspressen afgår lørdag den 3. november klokken 7.00 foran Lyngby Rådhus. Ankomst retur samme sted klokken 19.30 samme aften.

Undervejs stoppes der op for at mødes med Aarhus Kommunes chef for bolig og projektudvikling. Hun har lovet at give et overblik over, hvordan kommunen får banen og den store byudvikling til at hænge sammen.

Også letbanens direktør holder oplæg – og tager imod spørgsmål.

Publiceret 25 October 2018 09:33