"Jeg vil gerne have den sydamerikanske energi ind i Blue Taco," siger Morten Frydendal, der inviterer til åbningsfest 12. maj. Foto: Pernille Borenhoff

Tacos og tequila i Likørstrædet

Morten Frydendal har omdannet et 1700-tals hus i Likørstrædet til et lille stykke Mexico. Her er uhøjtidelig stemning, sydamerikanske rytmer, spansktalende personale og hjemmelavede tacos lavet på blå majs

Af
Af Pernille Borenhoff

Sydamerikanske rytmer flyder fra højttalerne. Stolene er i alle regnsbuens farver. Baren er af træ, og på væggene deler spraglede mexicanske billeder af dødningehoveder plads med private foto fra Sydamerika. Kokken taler udelukkende spansk, mens den unge kvinde, der serverer, både taler spansk og engelsk. Ligesom indehaveren Morten Frydendal. Der dog også taler dansk. Han slog for et par uger siden dørene op for Blue Taco, og den 12. maj inviterer han til åbningsfest fra kl. 15-21.

Blue Taco ligger også i Blågårdsgade på Nørrebro. Og snart også Refshaleøen, når et ny københavnsk streetfood-marked genopstår.

“Jeg kender Lyngby, fordi jeg har gået i skole her. Da jeg skulle finde et nyt sted ud over Blågårdsgade, så kiggede jeg først i Hellerup, men klientellet der tager jo til Lyngby og handler. Så jeg tænkte, at her i Lyngby kommer alle. Der er et stort opland. Og så har det her hus Lyngbys bedste beliggenhed. Huset er fra 1700-tallet og egner sig virkelig godt til at opbygge den helt rigtige atmosfære,” siger Morten, der er kokkeuddannet og har arbejdet på både Geranium, AOC, Kong Hans og Ruths Hotel.

Orme, græshopper og kaktus

Ideen til Blue Taco opstod, da han for snart 4 år siden vendte tilbage til Danmark efter adskillige år i USA og Sydamerika. Her havde han rejst rundt og lavet mad på flere restauranter samt været i kokkelære i Columbia.

Men det var i Californien, at han for første gang blev forelsket i tortillas.

“Jeg boede i ghettoen i San Francisco oven over en tacobutik og spister der næsten hver dag. Her lærte jeg, at talcos er meget langt fra det, som vi kender herhjemme,” siger Morten.

At restauranten hedder Blue Taco skyldes, at han bruger blå majs som basismel i sine tortillas, som kokken laver på en køkkenmaskine, som Morten med stort besvær og lang ventetid har fået hjem fra Mexico.

“Jeg går meget op i kvalitet og i kalorier. Blå majs er meget sundere og indeholder flere proteiner, end den gule majs vi traditionelt bruger i Danmark,” siger han.

Som kok er han åben over for nye tendenser inden for mad, og på menukortet finder man produkter, som kan ikke ser på mange andre danske spisesteder. Fx orme og græshopper. Kaktus og græskarblomster.

“Jeg vil gerne gøre sund mand interessant. Og gøre vegansk mad interessant for folk, der ikke normalt spiser vegansk. Men vi har også kød på kortet,” siger han.

Selvfølgelig er der både tequilla og mexicanske øl på menukortet. Samt mexicansk kaffe og sodavand.

Blue Taco i Likørstræde 4 har åbent alle ugens dage fra kl. 12-21. Og der er både ude og indeservering.

“Jeg vil gerne gøre sund mand interessant”

Neon og kaktus i baren. Foto: Pernille Borenhoff

Neon og kaktus i baren. Foto: Pernille Borenhoff

Publiceret 08 May 2018 19:00