Enkelte borgere og politikere bruger ubesvarede spørgsmål til at sætte spørgsmålstegn ved hele letbane-projektet, siger udvalgsformand Sigurd Agersnap (billedet). Foto: Mikkel Brøgger Petersen

Enkelte borgere og politikere bruger ubesvarede spørgsmål til at sætte spørgsmålstegn ved hele letbane-projektet, siger udvalgsformand Sigurd Agersnap (billedet). Foto: Mikkel Brøgger Petersen

Udvalgsformand ønsker dialog om letbanen:

“Min mail er altid åben for borgerne”

Borgerne kan i fremtiden forvente, at informationsmængden omkring letbanen bliver optrappet, siger formand for teknik- og miljøudvalget

Af
Mikkel Brøgger Petersen

Spørger man formand for teknik- og miljøudvalgets, Sigurd Agersnaps (SF), kæreste, bruger han lige lovlig mange af sine vågne timer på letbanen.

Letbanen har endda også én gang hjemsøgt ham om natten. Det skete under valgkampen sidste år, da han havde mareridt om, at han missede letbanetoget, og forgæves forsøgte at indhente det på cykel.

Letbanen fylder meget i den nye formands liv, og det må den fortsat gerne.

“Min mail er altid åben for spørgsmål fra borgerne. Det er selvfølgeligt ikke alt, jeg kan svare på, men i så fald dykker jeg gerne ned i nogle af de mange rapporter, der er udarbejdet om projektet, eller beder forvaltning og fagpersoner om hjælp,” siger han.

I Det Grønne Område efterlyser flere borgere løbende informationer om projektet. Men Sigurd Agersnap understreger, at der arbejdes for at besvare borgernes spørgsmål.

“I teknik- og miljøudvalget bestræber vi os på at videregive så meget information om letbanen som overhovedet muligt, og jeg forsøger at være til stede til at samle bekymringer og spørgsmål op på alt fra Facebook til borgermøder,” siger han.

Usikkerhed misbruges

Når det er sagt, påpeger Sigurd Agersnap også, at det virker til, at nogle borgere har en interesse i ikke at få svar på deres spørgsmål.

“Jeg oplever dog også, at enkelte borgere og politikere helst ikke vil have svar på deres spørgsmål, men hellere vil bruge bekymringerne til at sætte spørgsmålstegn ved hele projektet. Det er selvfølgelig frustrerende, for jeg så gerne, at så mange som muligt bidrog konstruktivt til at finde de bedste løsninger for Lyngby,” siger han og tilføjer:

“Det er selvfølgelig for dårligt, hvis ikke naboerne føler sig ordentligt informeret om letbanen. Der har været afholdt mange borger- og informationsmøder om projektet, men det er også klart, at den usikkerhed, der har været skabt om projektet i Lyngby-Taarbæk Kommune, har gjort, at man ikke har villet melde for meget ud og sætte for meget i gang, før end at letbanen var endelig vedtaget. Det er den så nu, og derfor optrapper både kommunen, Hovedstadens Letbane og de valgte entreprenører informationen til blandt andet naboerne,” siger han.

Publiceret 06 May 2018 11:45