Svenske Simon Strand har forladt Lyngby - som en direkte følge af, at lønnen ikke blev udbetalt. Foto: Fodboldbilleder.dk

Svenske Simon Strand har forladt Lyngby - som en direkte følge af, at lønnen ikke blev udbetalt. Foto: Fodboldbilleder.dk

Fredag er sidste frist:

To engelske klubber, en ejendomsinvestor og lokale kræfter er i spil til at overtage Lyngby BK

Lyngbyformand Torben Jensen er stadig i gang med salgsforhandlingerne, som skal være overstået fredag. Nu er også en gruppe lokale investorer i gang med at forsøge at genrejse klubben

Af
Lars Schmidt

Fodboldkrise Lyngbys kamp mod Brøndby spilles på søndag. Selv om klubben balancerer på randen af konkurs. Fire spillere er allerede smuttet, og man har overhovedet ikke tid til at slikke sårene.

For mens klubbens ansatte - og opsagte - medarbejdere lige nu arbejder på højtryk for at skaffe frivillige til kampafviklingen på søndag, arbejdes der stadig stenhårdt i kulisserne på at få landet en salgsaftale, der kan sikre klubbens overlevelse i superligaen.

Klubejer og formand Torben Jensen fortæller på klubbens hjemmeside, at man stadig er i dialog og forhandling med flere potentielle købergrupper. Køberne skal ikke så meget til lommerne for at overtage aktierne, for de er prismæssigt så tæt på ingenting som overhovedet muligt, fortæller Torben Jensen.

“Der har været utrolig mange henvendelser, hvilket vi er yderst taknemmelige for, da det har vist, at interessen for Lyngby Boldklub er stor,” skriver han på klubbens hjemmeside:

“Alle har fået oplyst den samme pris og det samme kapitalbehov: Der skal indskydes 10.000.000 kontant her og nu samt minimum yderligere 5.-10.000.000 inden 30. juni 2018 samt yderligere 5.-10.000.000 inden 30. juni 2019 - afhængigt af den nye ejers ambitionsniveau.”

Læs her om afviklingen af kampen på søndag

Torben Jensen glæder sig over, at Lyngby-Taarbæk Kommune har været hjælpsom i processen.

“For at gøre det krystalklart: Det tidligere Hellerup Finans' aktiepost kan overtages for stort set ingenting, hvis en ny køber kan drive klubben videre. Hellerup Finans har investeret ca. 50 mio. i Lyngby Boldklub A/S, som situationen er lige nu, er denne aktiepost stort set værdiløs - hvilket prisen afspejler i alle forhandlinger,” skriver Torben Jensen:

“Det ved alle de nuværende potentielle købere, som alle stadig er interesserede, og der er drøftelser med alle omkring, hvordan et køb kan tilrettelægges. De tilbageværende er nu 2 klubber fra England (en fra Premier League og en fra Championship), en investorgruppe, som har fokus på ejendomsmulighederne samt en gruppe af lokale kræfter, der sammen med kræfter i klubben kæmper for at etablere en købergruppe, der kan overtage aktieposten og kapitalisere klubben.”

Lyngbyformanden skriver, at man lige nu afventer de potentielle køberes tilbagemeldinger.

“Alle købergrupper er opmærksomme på, at vi har fået en håndsrækning fra spillerrådet og Spillerforeningen - og derved lidt arbejdsro til fredag, hvor der senest skal ligge en løsning.”

null

Publiceret 08 February 2018 15:15