Twitter er et socialt netværk og mikro-blogging-hjemmeside, der giver brugerne mulighed for at sende egne og læse andre brugeres opdateringer, også kendt som tweets.

Twitter er et socialt netværk og mikro-blogging-hjemmeside, der giver brugerne mulighed for at sende egne og læse andre brugeres opdateringer, også kendt som tweets.

Cowi vil kvidre på twitter

Den rådgivende ingeniørvirksomhed prøver de nye medier af

Af
Af Grete Hansen

Den rådgivende ingeniørvirksomhed Cowi med hovedsæde i Lyngby har taget de nye medier til sig. Virksomheden er nu også på Twitter, en social platform, hvor man deler information via korte beskeder. Twitter betyder i øvrigt at kvidre. "Vi sælger innovative rådgivningsløsninger. Så er vi også nødt til at være innovative på kommunikationsområdet," siger koncernwebredaktør Janne Toft Jensen. "Formålet er at få kontakt til flere mennesker end via hjemmesiden og gøre det nemmere for pressen at få øje på de gode historier," siger hun som begrundelse for at bruge det nye medie. "Vi henvender os til fagfolk, folk som har interesse i vores arbejde, jobsøgende, som kan vurdere, om det er her, de kunne tænke sig at arbejde samt samarbejdspartnere".

Fagmedarbejdere skal tweete

I begyndelsen er det medarbejdere i Kommunikationsafdelingen, der vil tweete om nyheder, projekter, blogindlæg, arrangementer, rekruttering og de gode historier. Men på sigt er det meningen at fagmedarbejderne selv skal tweete. Virksomheden har i forvejen en række blogs til faglig debat, men det kniber med kommentarer fra læsere. Til gengæld bliver de fagmedarbejdere, der blogger, kontaktet direkte af mange.."På den måde etableres der alligevel kontakter og samarbejdspartnere," siger Janne Toft Jensen.

Beton-blog

Cowi er på vej med yderligere en blog, en beton-blog. "Vi er i en pilot-fase og ved at finde vores form. Vi prøver de nye medier af, for at se, om vi kan bruge dem." Helt bevidst er COWI dog ikke på Facebook." Vi arbejder med præcise målgrupper, og det er svært her. Men i forbindelse med en fremtidig rekrutteringskampagne, vil vi gå på Facebook i en periode," siger Janne Toft Jensen. I første omgang tweeter COWI på dansk, men inden for kort tid vil det også ske på engelsk om internationale emner.

Publiceret 12 January 2010 20:00