Julie Gregersen og Julia Olsen fra Lindegårdsskolen er her i gang med OpenOffice, som alle kommunens skoler fremover skal bruge. Nu beklager Virum Skoles elever sig dog over programpakken.

Julie Gregersen og Julia Olsen fra Lindegårdsskolen er her i gang med OpenOffice, som alle kommunens skoler fremover skal bruge. Nu beklager Virum Skoles elever sig dog over programpakken.

Virum-elever klager over gratisprogram

Det gratis softwareprogram OpenOffice møder nu hård kritik fra eleverne på Virum Skole. I et fælles brev til borgmesteren sætter de spørgsmålstegn ved ideen bag softwareskiftet

Af
Af Theis Otzen

Stormen omkring it-programpakken OpenOffice har lagt sig, men nu ser det ud til, at den omdiskuterede programpakke igen kan komme i uføre.
Eleverne på Virum Skole er nemlig langt fra tilfredse med software-pakken, som har den fordel, at den er gratis for kommunen at benytte.
I et klagebrev til Lyngby-Taarbæks borgmester og it-chef gør eleverne opmærksom på, at skiftet ikke er så positivt, som kommunen forsøgte at signalere i efteråret.
"På Virum skole, og mange andre skoler i kommunen, oplever vi børn (og mange lærere) store problemer med OpenOffice-programmerne. For det første syntes vi, at det er et kæmpe problem, at vi aldrig har lært at bruge programmet, og især fordi niende klasserne skal til eksamen i et program, de ikke kender, og ikke ved hvordan man skal bruge. En løsning kunne måske være at give os elever et kursus i, hvordan vi skal bruge programmerne. Det får andre jo, når de skal lære et nyt program at kende," lyder kritikken fra eleverne i det åbne brev.

Problemer med layout

I forbindelse med lanceringen af OpenOffice, som i første omgang er installeret på alle skolemaskiner, udtrykte daværende borgmester Rolf Aagaard-Svendsen stor tilfredshed med skiftet fra Microsofts Office-pakke til OpenOffice.
"Der er mange fordele ved det her, blandt andet at det er gratis. Systemet er fuldt på højde med kommercielle systemer," lød det fra Rolf Aagaard-Svendsen.
Men eleverne på Virum Skole mener ikke, at det nye program har de samme styrker som Microsofts Office-pakke.
"Vi har også store problemer med layout. Hvis vi skriver en dansk stil derhjemme i Word og bruger meget tid på layoutet i stilen, når vi så kommer over på skolen, og skal printe den ud eller rette i den er layoutet et helt andet og mere rodet et, end det vi havde brugt tid på derhjemme. Dette er et problem, fordi vi også får karakterer for orden," lyder det fra eleverne, der også undrer sig over, hvorfor det kun er skolerne, som har fået programmet.
"Vi kan ikke forstå, hvorfor det kun er elver og lærere der skal bruge Open Office, mens alle dem der arbejder andre steder i kommunen stadig får lov at arbejde med Microsoft Office pakke," lyder det.
Tidligere har kommunen dog givet udtryk for, at hele den kommunale administration i fremtiden skal have installeret OpenOffice.
Ifølge kommunens it-afdeling er det op imod 170.000 kroner, som der spares årligt ved at benytte OpenOffice istedet for Microsoft.

null

Publiceret 06 January 2010 15:30