Debat: Skæbnetime for Sorgenfri Torv?

Ole Mathiesen, Høtoften 20. Virum

DEBAT Så snerper det vist igen til for Sorgenfri Torv, da kommunen øjensynligt er tæt på en form for beslutning. Indlæggene florerer og fortalere for bevarelse eller det modsatte, total renovering og omvæltning fremfører deres argumenter, og er ikke helt fri for, at mistænkeliggøre hinanden.

Naturligvis kan alle holdninger og argumenter være gangbare, ligefra bevarelse af et unikt og historisk miljø, til synspunkter der taler om modernisering og byggeri anno 2020. Herunder ikke mindst butiksindehavernes ønsker, f.eks. udtalt af "bagmanden" bag "Tusind Tanker", der ikke overraskende fremhæver de utidssvarende bygninger.

Her skal der fremsættes et "fromt" ønske til de kommunale beslutningstagere! Tag ud og se på området, ikke mindst jer, der oftest overværer debatten fra de bløde stole og teoriens verden.

Se, på den såkaldte politigrund (og for den sags skyld også posthusgrunden i Virum) kan man nu se et klokkerent eksempel på, hvad ejerkredsen bag Sorgenfri Torv drømmer om: Et byggeri så højt som muligt og så vejnært som muligt - alt sammen i bestræbelserne på, at stable så mange salgbare boliger ovenpå hinanden, som muligt. Forståeligt nok - ud fra et investeringsmæssigt synspunkt!

Men når man så står ved "rædselsmonumentet", Hummeltofteparken kaldet, skal man blot bevæge sig rundt om byggeriet og nogle få hundrede meter mod nord. Her finder man bebyggelsen "Virumgård".

Var denne udstykning, nok Lyngby-Taarbæks mest vellykkede nogensinde, blevet foretaget i dag, så var den med stor sikkerhed endt som kolossen på politigrunden. Massivt og højt etagebyggeri. Men det er tilladt at dvæle ved Virumgårds fortræffeligheder.

Der findes her omkring 6-7 forskellige boligformer. Mange i et plan, men ellers højst to etager. Området er grønt, det er gennemskåret af gang- og cykelvenlige stisystemer, det er butiks-og stationsnært i Sorgenfri, og der er adgang til offentlige transportmidler i alle verdenshjørner (Kongevejen, Virumvej, Grønnevej og Sorgenfri).

Der er græsplæner, små træbevoksninger og fodboldbaner. Her findes daginstitutioner, lægehus og plejehjem. Området er altså supervellykket og velplanlagt. Biltraffik ledes ind alene fra to sider, nemlig fra nord og fra syd. Sådan kan man altså OGSÅ udvikle Sorgenfri bydel! Men selvfølgelig, det er vel mere end 30 år siden og tænk hvor mange flere lejligheder man kunne have fået, hvis det hele var boligblokke i 5-6 etager!

Publiceret 02 December 2019 15:13