Debat: Lyngby Stadion - kollegie eller bare boliger?

Camilla Mikkelsen, Fuglevadsvej 7, Kgs. Lyngby

Kære politikere,

Ideen om at sælge Lyngby Stadion i et såkaldt samlet udbud – hvori indgår en byggeret til etablering af 300 studieboliger kunne give noget tilbage til Lyngby. Eller kan det?

Kollegie eller Studieboliger?

To begreber som ikke er helt det samme. På et kollegie er der 100% tale om studerende med fælles arealer/køkken. På et kollegie skrives man op til et værelse (når man har dokumentation på at skulle studere). Og ja, så er det også normalt med en stor cykelparkering.

En studiebolig er for mig et ret løst begreb, som kan dække bredt. Fra et værelse man kan leje til større lejemål som kan benyttes af (muligvis) studerende. Dermed er der ikke nødvendigvis nogen struktur på, hvem som kan bo der. Og det er sådan set ret afgørende i et område, som har et stadion, men hvor byen rundt om stadion vokser med dertil følgende trafik og støj. Det er ikke så underligt. Vi er mange, som bor her. Og der er plads til både nuværende stadion og boligområde.

Men vi har brug for politikere, som værner om os som borgere. Som har en vision for KONGENS LYNGBY, som rækker udover den tid, man som politiker sidder med om bordet.

Vi ser for mange eksempler på, hvor stor en udfordring udbygning af byen/infrastruktur er. Ikke bare fordi forandring altid tager tid i os mennesker. Og heller ikke fordi I politikere har intentionen om at fejle. Men når vi desværre ikke arbejder med en stadsarkitekt (Hvad skal der egentlig til for at LTK får en stadsarkitekt ombord?) og det dybest set er lægmænd som sidder med ret så væsentlige beslutninger omkring byggeri/infrastruktur/byplanlægning. Ja, så kræver det nogen ret så solide og dygtige faglige kompetencer.

De sidste par år er bygningen på Kanalvej opstået (det er ikke engang den bygning, som blev lovet borgerne, der står på hjørnet ved siden af Microsoft. Næ, det er en super spareudgave af den tegning som arkitekterne lagde for dagen, men virkeligheden er en noget anden, desværre). Sorgenfri har fået en mur af bygning ud mod vejen. Jeg ved ikke helt hvad planen egentlig var? Æstetik og byplanlægning ligner det i al fald ikke!

Trafik er en udfordring for hele landet medmindre man bor i strandkanten , MEN her savner jeg nogle politikere som har modet til at se på hvad kan gøres anderledes? Hvorfor er vi ikke mere på forkant med store lastbiler som kører gennem almindelige boligkvarterer, bare fordi GPSen nu viser at de lige kan ”smutte igennem”. Hvordan gennemtænker vi byen så vi f.eks. ikke har Virum kørende på tværs af Lyngby med affald til Genbrugspladesen? På hvilke præmisser er det egentlig at Lyngby udvikler sig? Os der bor her har jo brug for at byen har en udvikling man kan se sig selv i.

Så, ja definitionen på boligerne i stadionbyen er simpelthen for løs og slet ikke okay at give videre til en potentiel køber, som naturligvis er ude efter en god investering – men som med stor sandsynlighed ikke skal leve med en såkaldt studiebolig. ”The devil is in the detail!” Og det er måske dét, vi alle skal tage alvorligt – og især de politikere, vi vælger…

Publiceret 14 November 2019 09:25