Modelfoto: AdobeStock

Modelfoto: AdobeStock akira_photo - stock.adobe.com

Debat: Skal institutionen ende som en børneparkeringsplads?

Sascha Rosenbaum Eriksen, Rosengårdsvej 11, Virum

DEBAT Skal en af kommunens bedste institutioner ende som en børneparkeringsplads?

Kære Sofia Osmani og resten af kommunalbestyrelsen.

Siden i sommer er mine døtres skønne institution i kommunen blevet beskåret med 2 pædagog stillinger og fra slutningen af denne måned er der også 1 pædagogstuderende mindre.

Den seneste opsigelse var af en pædagog, der var dygtig og ekstremt vellidt. Hun blev opsagt fordi der skulle spares penge.

Når vi når december måned, er der i min store datters gruppe 2 voksne til 19 børn.

Og nej, det kan ikke affejes med, at det er i ydertimerne. Det er midt på dagen - i de timer, der er bedst bemanding.

Hvis man kommer tidligt og henter sine børn oplever man, at der ofte nu kun er to voksne at finde i haven med alle børnehavebørn. Dvs. 50 børn på ca en tønde land. I min optik voldsomt uansvarligt. Dette er ikke en anklage mod medarbejderne – de gør et fantastisk stykke arbejde med de forhold, de har - men mod de forhold, de har!

Vi er blevet mødt med, at der ikke bliver flere medarbejdere, men der skal laves en ny struktur. Det lyder så fint, men når alt kommer til alt er det jo en opgave i at omfordele alt for få hænder. I sidste ende er der stor sandsynlighed for, at også dette bliver en forringelse for børnene, da det ser ud som om grupperne skal ændres midt på året, eller at flere børn stuves sammen på langt færre kvadratmeter.

Jeg føler, at vi står ved en skillevej, hvis de økonomiske prioriteringer fortsætter fra kommunens side, vil en af de bedste institutioner i kommunen ende med at blive en parkeringsplads plads for vores børn. De dygtige medarbejdere vil ikke kunne gøre andet end bare at holde styr på børneflokken.

Vi skylder børnene – vores fremtid - noget, der er meget bedre end det…

På jeres hjemmeside i beskrivelse af den styrkede læreplan i overenskomst 2020 står følgende:

” ...hvor alle børn skal opleve at blive mødt af udviklende, engagerede og fagligt kompetente professionelle - hver dag og hele dagen.”

Hvordan kan I leve op til dette med 19 børn til 2 voksne?

Og hvordan vil i leve op til jeres egen normering, som er 1:3 vuggestue og 1:6 børnehave når der er for få til det kan lade sig gøre?

I min optik er en særbevilling stærkt nødvendig - eller står økonomi - når alt kommer til alt - over børnene?

Publiceret 12 November 2019 15:00