Debat: En investor udefra er en risiko for boldklubben

Niels Grunnet,Hyldehavevej 10, Kgs. Lyngby

DEBAT Kære politikere.

Vi er skeptiske over for jeres plan om at sælge stadion fra med byggeret til boligblokke i stadionkroppen af tre grunde:

1. Det er synd for Lyngby Idrætsby, at den skal plastres til med massive boligblokke i stedet for at udvikles til mere idræt.

2. Der er ikke lovgrundlag for at byggeriet bliver studieboliger, uanset de udsagn I har bragt til torvs.

3. Og hvad sker der med boldklubben, hvis det bliver en investor udefra, der vinder udbuddet?

Tror I, at en investor udefra vil finde det interessant at forpligte sig til understøtte en anden kommerciel forretning end sin egen? Eller tror I, han vil bede den første beboer, der flytter ind, om at klage over, at støj og lys fra stadion ikke overholder bygningsreglementet, så der ikke længere kan spilles fodbold?

Vil investoren så udnytte sin private ejendomsret til at bygge så lukrativt som muligt på sin egen private grund? Og nedlægge stadion?

Kan vi være sikre på, at boldklubbens investorer vinder udbuddet?

Der er ikke noget galt i et isoleret salg af stadion – uden boliger – eller i, at fodboldklubben køber og vedligeholder sin egen hjemmebane. Men der er noget galt i at overlade det til en privat investor at udarbejde en ny lokalplan, når stadion ER solgt. Det er som at sætte ræven til at vogte gæs.

Private investorer deler ikke politikernes visioner. Eller borgernes. Det har vi allerede set på Kanalvej, der blev et andet byggeri, end I regnede med.

Har I politikere overvejet, hvilken risiko I udsætter boldklubben for, hvis en investor udefra byder højest, når stadion skal sælges?

På vegne af:

Bestyrelsen for grundejerforeningen Hyldehaverne

Bestyrelsen for andelsforeningen Grønnevang

Bestyrelsen for beboerforeningen Lundtoftevej 51-59

Bestyrelsen for grunderejerforeningen Sorgenfrigaard

Publiceret 08 November 2019 08:00