Debat: Er SF en fjende af det gamle Lyngby? Nej, siger SF i sit svar

Lotte Winther og Morten Friis, Lundtoftevej 51A, Kgs. Lyngby

DEBAT Alle skuffer over tid, men SF ikke bare skuffer, de bryder med partiets holdning om at bevare kulturmiljøet med Hyldehaverne og Funktionærboligerne på Lundtoftevej. Man skal passe godt på, hvor man sætter sit kryds. Har man sat sin stemme på SF for bedre trafikløsninger og bevaringshensyn, er den spildt.

Det er svært at forstå et så drastisk sporskifte i forhold til tidligere samarbejde med SF om at bevare et af de mest markante kulturhistoriske bygningssammenhænge fra industriens første år.

Det er også et skift i dialogen med borgerne. Politikerne søger ikke samarbejde, tværtimod er det en kamp at komme til orde, og man får ikke svar på sine henvendelser. Hvorfor ikke være nysgerrighed over for borgerne? Spørg os, om vi har idéer og løsninger til det område, vi lever i til dagligt.

Forvaltningen har nu udarbejdet i alt 15 trafikløsninger, samtlige forslag uden at inddrage og vurdere trafiksituationen med det samlede antal indkørselsveje til idrætsbyen, alle veje er velholdte og 8 meter brede lige til at tage i brug, hvis bomme, hække og låger fjernes.

Trafikanalysen fra 2019 viser kun bilfærdsler, så der er ingen trafikanalyse, der viser, hvordan bløde trafikanter opfører sig i idrætsbyen. Alle forvaltningens forslag bygger således på teoretiske vurderinger. Desuden peger trafikanalysen på andre løsninger end den dyreste med trafikregulering og nedrivning af et bevaringsværdigt hus til 6 mio. kr. Er det god forvaltning?

Vi er flere borgere og naboer, som er arkitekter og byplanlæggere, og som har boet op ad stadion i 35 år. Vi tilbyder gerne vores erfaringer, hvis forvaltningen og politikerne ellers overhovedet har lyst til at indgå i et konstruktivt samarbejde med borgerne. Eller skal vi bare være stemmekvæg?

Kommentar fra SF:

Man skal ikke tro alt, hvad man læser og i hvert fald ikke ovenstående. Det er lodret forkert.

SF vil ikke rive kulturhistoriske bygninger ned, som der påstås. Heller ikke i den her sag.

Derfor arbejder vi i SF for en trafikløsning, som bevarer Hyldehaverne og funktionærboligerne. Hvorfor skribenterne har fået den modsatte opfattelse, må stå hen i det uvisse.

Teknik- og Miljøudvalget kigger på 15 forskellige trafikløsninger, og ingen beslutning er taget i sagen endnu. Borgerne har alle muligheder for at komme til orde, og jeg vil opfordre til, at man bruger fremtidige indlæg på at argumentere for bestemte løsninger i stedet for at sprede forkerte påstande om andres holdninger.

Jeg forsøger altid at slå øreflipperne ud og lytte til alle gode argumenter, og min telefon er altid åben, hvis man vil høre, hvad SF mener om en sag, inden man går i blækhuset og forfatter et indlæg.

Sigurd Agersnap,

gruppeformand (SF)

Publiceret 05 November 2019 15:00