Debat: Lidt politisk og økonomisk realisme efterlyses i stadion-projektet

Mogens Friis,Langs Hegnet 39, Kgs. Lyngby

DEBAT For et par år siden besøgte viceborgmester Simon Pihl Sørensen i sin sommerferie den berømte eller måske snarere berygtede spilleby Las Vegas og berigede borgerne med sine oplevelser i DGO. Om han er blevet inspireret der, skal jeg ikke kunne udtale mig.

Jeg nævner det bare på grund at to ting, dels letbaneprojektet, som han går varmt ind for, og hvis økonomi mange frygter for, og dels stadionprojektet med studieboliger, som mange også frygter kan blive et spekulationsprojekt, og det med god grund.

Spørgsmålet er, om det er en god ide med et bundet projekt med en kombination af studieboliger og et stadion. Hvis man ser på den forretningskonstruktion, ser det ikke realistisk ud. De spekulanter, der både har interesser i fodbold og ejendomsmarkedet, har hidtil ikke haft held med dette.

Jeg vil gerne nævne, at selv store fodboldklubber og stadions ikke er i en position, hvor der i dag kan tjenes penge. Det er klart, at man kan åbne op for spekulanter på ejendomsmarkedet, men det gavner ikke byggeri af ordentlige studieboliger, som kan betales af de studerende.

De to største fodboldklubber i DK, FCK og Brøndby, har en gæld, som de ikke er i stand til at afdrage på, fordi overskuddet kun lige kan holde klubbernes drift i gang. FCK og Parken har en samlet gæld på 1 mia. kr. til Nordea. De overlever kun på bankernes nåde.

Lidt politisk og økonomisk realisme efterlyses i stadion-projektet, fordi man appellerer til byggespekulanter, der i sagens natur vil optimere deres investering fremfor at sikre studieboliger, der er til at betale.

Om Simon Pihl Sørensen og Sigurd Agersnap har forstand på økonomien i stadions med klubdrift og det spekulative ejendomsmarked - det må fremtiden jo vise. De er begge så heldige, at de ikke personligt skal hæfte økonomisk for noget, det kan derimod ramme de studerende i studieboliger.

Jeg går også ud fra, at det gælder for kommunen og dens borgere.

Publiceret 01 November 2019 14:00