Debat: Kan Movias chauffører ikke køre ad ensrettede veje?

Poul Kirk, Lundtoftevej 202, Lundtofte

Poul Kirk, Lundtoftevej 202, Lundtofte

DEBAT På grund af gravearbejder er Nøjsomhedsvej/Lundtoftevej i Lundtofte blevet ensrettet i østgående retning.

Det må naturligvis betyde omlægninger af bustrafikken: linje 190 i retning mod Holte og linje 183 kan ikke køre på strækningen.

Men hvorfor linje 190 i retning mod Lyngby Station og linje 182 ikke kan køre, som de plejer, fatter jeg ikke en dyt af.

Det ville dog minimere generne, hvor skolebørn fra Lundtofte Skole, ældre - ofte med rollator - og mødre/fædre med barnevogn nu skal jages ud på lange spadsereture i efterårets rusk og regn og vinterens sne, frost og isglatte fortove.

En henvendelse til Movia resulterede i et goddag mand - økseskaft-svar, som antyder, at jeg enten må være børnehavebarn eller skrup-dement:

"Når der er vejarbejde eller større arrangementer, er det ofte nødvendigt at tilpasse busdriften."

Den eneste forklaring, jeg kan finde - med den demens, som Movia tiltror mig - må være, at Movias ledelse ikke har tillid til, at virksomhedens chauffører kan finde ud af at køre linje 190 mod Lyngby Station og linje 182 ad en forholdsvis kort ensrettet strækning.

Nåh, ja: Der er selvfølgelig den forklaring, at Movias ledelse ikke er klar over, at der er tale om ensretning af vejstrækningen og ikke en lukning.

Men det kan jeg ikke få mig til at tro.

Publiceret 29 October 2019 13:00