Arkivfoto

Arkivfoto marcobir - stock.adobe.com

Debat: I bryder samfundskontrakten, for vi kan ikke trygt overlade ansvaret for vores børn til jer

Alexandra Bergqvist,Virumvej 130, 2830 Virum

Kære Sofia, Gitte og resten af kommunalbestyrelsen

I skriver, at man ikke kan isolere elementerne i økonomien – her sammenligner I med en husholdningsøkonomi. Og der må jeg bare sige, at hvis jeg får at vide, at mit hus har råd i fundamentet eller andre uopsættelige skader, der kræver handling nu og her, så er det jo den prioritering, jeg som ansvarlig husejer må foretage. Her må jeg så se på mulighederne – enten for at skære på udgifterne andre steder eller for at øge min indtægt.

Jeg er klar over, at I ikke står ude i institutionerne og ser på, hvordan hverdagen er. Men jeg ved også, at jeres forvaltning har været ude i den pågældende institution og set på forholdene og nikket til en vagtplan med en voksen til 19 børn i et isoleret hus to timer eller mere hver dag. Og det vil jeg ærlig talt mene, at I bærer en del af ansvaret for.

Jeg beder jer ikke om at garantere, at der aldrig vil være dårlige oplevelser i daginstitutionerne, for det mener jeg ikke er realistisk. Og jeg vil gerne slå fast, at jeg er yderst tilfreds med institutionen. Jeg og rigtig mange af de forældre, jeg taler med, er dybt imponerede over det arbejde, de få pædagoger formår at lave med vores børn. Det er pædagogisk arbejde på højt plan – stor ros til pædagogerne! Så må vi bare håbe, at vi ikke kommer til at miste flere pædagoger i denne institution.

Så det, jeg beder jer om at garantere, er, at mit barn – og de andre børn – er sikre i den tid, de tilbringer i institutionen. Det er de efter min mening ikke nu. Vi forældre oplever dagligt situationer, hvor det er et spørgsmål om sekunder, før det hele eskalerer i en grad, at jeg ikke tør tænke på konsekvenserne. Når sikkerheden er på plads, kan vi begynde at tale visioner og indhold i dagtilbudsloven.

Så kære politikere, jeres forvaltning og dermed I er i gang med at bryde den samfundskontrakt, vi har indgået. Hvis vi forældre skal kunne gå på arbejde og bidrage til velfærdssamfundet, så skal I kunne garantere nogle institutioner, hvortil vi trygt kan overdrage ansvaret for vores børn. Og det kan vi ikke lige nu.

Publiceret 24 October 2019 09:00