Debat: En lodret løgn om letbanen

Mogens Friis, Langs Hegnet 39, Kgs. Lyngby

Debatten om ledninger raser i DGO mellem politikerne og borgerne. Politikerne har trods modstand imod letbanen lagt sig fast på at fortsætte hærværket i kommunen. Når letbanen om 6 til 7 år står færdig, vil den være forældet, fordi der allerede nu er nye transportmuligheder med selvkørende el-BRT busser og billige elbiler.

Letbanen er den dummeste beslutning, jeg nogensinde har set, navnlig i tætte byområder som Lyngby, som vil betyde, at trafikken ender i totalt kaos.

Nu oplyses det af HL-direktør Patrik Magnusson uddybende: “Hovedstadens Letbane er særlig ved, at gennemsnitshastigheden er ca. 30 km/t inkl. stop ved stationer, hvilket er næsten dobbelt så høj som de fleste andre letbanesystemer i Europa." – det må jo så være 15km/t ude i Europa, en noget overraskende og tankevækkende oplysning.

Det er præcis ligesom de tidligere gamle sporvogne, og det siger sig selv, at det ikke vil være et attraktivt transportmiddel til og fra arbejde.

Det værste er næsten, at HL og politikerne har fyldt borgerne med en lodret løgn om letbanen hele vejen igennem, at den ville være hurtigere en el-BRT busser. Det er direkte forkert, både Volvo og Mercedes elektriske busser kan køre med samme hastighed, som almindelige busser - og el-BRT busser har en langt større dynamisk acceleration.

Meget tyder på at letbanen er på vej til at blive en fiasko – navnlig når oplysningerne fra HL og politikere taler direkte usandt.

Publiceret 23 October 2019 13:00