Studieboliger.

Studieboliger.

Debat: Behov for ungdomsboliger går hånd i hånd med fed fidus for kommunen og pensionsselskaberne

Karl-Henrik Baum, Lundtofteparken 50, Kgs. Lyngby

Lyngby-Taarbæk kommune planlægger en massiv opførelse af ungdoms- og studieboliger i disse år. Ja, måske op imod 3.000. På hver en plet, hvor der kan bygges, skal der opføres ungdomsboliger.

DTU's behov for ungdomsboliger er nærmest umætteligt, hævdes det. Og behovet går hånd i hånd med en fed fidus for kommunen og de pensionsselskaber, der står bag flere af byggerierne.

For hver ungdomsbolig mindskes udligningen med 20.000 kr. om året. 60 mio. kr i sparet udligning pr. år ved 3000 nyopførte ungdomsboliger. Det er jo værd at tage med. Problemet er blot, at udligningsordningen formentlig laves om, og dermed ændres, inden boligerne er opført.

Det er fint med ungdomsboliger. Men behovet skal analyseres grundigt. Og det skal ikke - som nu - være en pengemaskine, der minder om kviklån.

Huslejen i de nye ungdomsboliger vil formentlig ligge på 6.000-7.000 kr. om måneden. Det er alt for højt, når man er studerende på SU.

Huslejen bliver dog næppe mindre. Der er rigtig mange penge at score på ungdomsboligerne både for kommunen og ejerne.

Fik du læst:

Sorteper? De studerende og unge, der skal betale tårnhøje huslejer for en bolig? En byudvikling hvor ungdomsboliger alene er mantraet og familieboliger, der er til at betale skudt til hjørne?

Og sammenligningen med Kviklån? Blot lidt for smart og måske lidt for grådig?

Publiceret 17 October 2019 09:00