Arkivfoto

Arkivfoto

Debat: Fast badebro og sauna ved Frederiksdal – gør det til et ønske i budgetforhandlingerne

Foreningen Frederiksdal FribadJan Dehn, Jesper Brask Fischer og Søren Toft

Åbent brev til kommunalbestyrelsen.

Fast badebro og sauna ved Frederiksdal – gør det til et anlægs-budgetønske i budgetforhandlingerne.

Kære kommunalbestyrelsesmedlem.

Vi skriver til dig, da du/dit parti har vist interesse for etablering af en fast badebro og sauna ved Frederiksdal, og vi synes, at der er god anledning til at tage en anlægsinvestering ved Frederiksdal med i budgetforhandlingerne for budget 2020-2023.

Det er en god business-case og en god investering. Det sparer penge på driften. I kan konvertere driftsudgifter til anlægsudgifter.

- Det tager ifølge arealdriftschef Lars Christiansen (DGO, maj 2018) fem mand ca. 4 dage og overtid at sætte broen op. Løn, pension, feriepenge, gennemsnitligt sygefravær i afdelingen; lav selv regnestykket over hvad det koster. Læg oveni udgifterne til at tage broen op, transportere den (frem og tilbage) opbevare den og vedligeholde den som følge af al den (unødige) håndtering. Denne årlige udgift skal dernæst sættes op imod administrationens estimat på 750.000 kr. for en fast badebro fra sagen i Teknik og Miljø Udvalget i maj 2019. Tilbagebetalingstiden for investeringen er dejlig kort! Desuden kan I spare kommunale driftskroner (lønninger) ved at lave anlægsinvesteringen, hvilket jo er attraktivt med de økonomiske udfordringer kommunen har.

Badesæsonen bliver længere – og Frederiksdal kan nydes af flere, hele året.

- Badesæsonen dikteres i dag af hvornår jeres folk kan lægge broen i og tage broen op. Det må ikke være for koldt, og andre opgaver presser sig på samtidig. Det kostede fx en måneds badesæson i foråret og 14 dage i efteråret 2018. Det er der ingen grund til. Derudover er Frederiksdal fantastisk i sig selv; og et af de tilgængelige adgangspunkter for Furesøen både for de 22.000 Virum-Sorgenfri borgere og for resten af kommunen. Når nu den gode ide med en sti rundt om furesøen gik i vasken, så styrk dog adgang til søen der hvor vi har den!

Vi skal nok hjælpe til – men vi har brug for Jeres hjælp – og det er almenvældets interesse der er i fokus

- Foreningen Frederiksdal Fribad er modelleret efter foreningen Charlottenlund Søbad. Udover de betalende medlemmer, betaler flere tusind mennesker et årligt gebyr for at stå på venteliste. Der er tilsvarende oplevelser andre steder hvor der etableres vinterbademuligheder; folk strømmer til, hvor der er vinterbadning. Vi indgår gerne i drøftelser om fx hvordan sauna og omklædningsforhold kan etableres – vores ideoplæg gælder stadig. Vi har fået adskillige henvendelser fra private/investorer og fonds-kontakter som gerne støtter op om ideen; men vi har brug for Jeres medvirken for at realisere drømmen. Vi drømmer ikke om en lukket eksklusiv klub kun for medlemmer. For vores skyld kan alt være almindeligt offentligt tilgængeligt. Men kommunens medvirken er nødvendig for at andre bidragydere går med, og en afklaring af om det hele er offentligt tilgængeligt, eller om der er noget kun for medlemmer, kan ske i dialog med jer når vi er kommet i gang.

Fik du læst:

Hvorfor tager det så lang tid?

- Vi ved det ikke. Vi henvendte os første gang i 2013. Der blev lagt en sag op i 2015 som blevet taget af dagsordenen. Vi fik trængt os på til et statusmøde med administrationen i 2017 og fik løfte om at der ville blive lagt en sag op i 2017 eller 2018, hvorefter administrationen igen gik død. I fik senest en sag i TMU i maj 2019, hvor I besluttede at bede om belysning af forholdene for lignende foreninger, samt businesscasen. Flere nabokommuner har inden for de sidste par år etableret vinterbadefaciliteter, så en kontakt til dem kan belyse hvordan vinterbadning understøttes der. Business casen burde ikke tage så lang tid at få beregnet. Ved seneste kontakt med administrationen fik vi at vide at sagen ville komme på TMU i september. Vi har ikke hørt mere, men kan ikke se den på dagsordenen. Men timingen er der til at gøre noget nu!

Fik du læst:

Vi foreslår derfor, at du/dit parti gør det til en del af jeres forhandlingsønsker, at der afsættes anlægsmidler til en fast badebro ved Frederiksdal på anlægsbudgettet for 2020. Det er sundt for krop og sjæl, og god forvaltning af den kommunale økonomi.

Publiceret 14 October 2019 14:00