Debat: Vores Sorgenfri har startet en vigtig debat

Claus Bøgh Svenningsen, Nye Borgerlige

I Nye Borgerlige Lyngby-Taarbæk er vi meget enige med Vores Sorgenfri, der i den seneste udgave af DGO har startet en vigtig debat om udviklingen af vores kommune.

I indlægget, som starter under overskriften ”Det, der gør kommunen attraktiv, bør beskyttes”, stilles der mange gode spørgsmål heriblandt ”Hvor mange borgere skal vi være?” og ”Hvor højt og tæt skal vi bygge?”.

Jeg er glad og stolt over, at bo i en kommune, som mange andre danskere også gerne vil bo i. Lyngby-Taarbæk er en flot og attraktiv kommune, en grøn oase, med relativt lavt og spredt byggeri og beliggende geografisk meget tæt på København.

Det vil altid være attraktivt for mange, at flytte til Lyngby-Taarbæk – altså lige indtil vi har gjort det uattraktivt bl.a. ved overdreven tæt byggeri samt afvikling af vores grønne områder. Højt byggeri og flere borgere til kommunen vil uundgåeligt ændre kommunens udtryk og betyde øget pres på infrastruktur, sportsfaciliter, skoledistrikter m.m.

Vi skal passe på vores grønne områder, som er et kendetegn for kommunen. Visse byfunktioner kan løftes, men der bør ikke bygges tæt og i højden. Udviklingen af kommunen bør ske med respekt for kommunens nuværende borgere, nuværende udtryk og landsbyprægede karakter. Vi skal vedligeholde vores lokalhistoriske bygninger og vedligeholdelse af veje, bymidter og grønne områder skal prioriteres højere, end de bliver gjort i dag.

Fik du læst:

Jeg vil ønske, at kommunalbestyrelsen har overstående med sig, når den næste kommunalplan skal vedtages - Udviklingen skal ikke gå i stå, men kommunen skal heller ikke gå i stykker!

Publiceret 10 October 2019 07:00