Arkivfoto

Arkivfoto

Debat: I min søns daginstitution er der i to timer om dagen én voksen til 19 børn

Alexandra Bergqvist, Virumvej 130, Virum

Åbent brev:

Kære Sofia Osmani og Gitte Kjær-Westermann.

Med dette brev vil jeg udtrykke min bekymring over de forhold, der er skyllet indover daginstitutionerne de seneste måneder. Jeg vil gerne fortælle jer om nogle af vores oplevelser, og jeg vil gerne stille jer nogle spørgsmål.

I min søns daginstitution er der i to timer om dagen én voksen til 19 børn. Ja én til 19. Dertil kommer at der er tale om en institution, hvor disse børn er i en særskilt bygning, så man kan ikke bare lige åbne døren og bede en kollega om hjælp i en presset situation. Og det er altså ikke de to yderste timer, der er tale om – det er kl. 8-9 og 15-16 – et tidsrum, hvor langt størstedelen, hvis ikke alle børn, er i daginstitutionen, eller skal modtages i daginstitutionen. Og som om dette ikke er nok, så kommer der fra 1. december til kun at være to voksne til de 19 børn fast – udover de tidsrum, hvor der kun er en enkelt.

Jeg kan ikke se, hvordan de ellers dygtige pædagoger skal have en chance for at være netop dette – dygtige pædagoger – og ikke blot voksne, der holder øje med børnene. Jeg kan ikke se, hvordan dagtilbudslovens bestemmelser bliver efterlevet, for hvordan kan så få voksne "fremme børns trivsel, læring, udvikling og dannelse", som loven foreskriver?

I er begge gået til valg på, at der bør afsættes flere penge til at øge antallet af pædagoger i daginstitutionerne. Hvordan kan det så være, at det er det modsatte der sker? Og her er jeg interesseret i et "rigtigt" svar og ikke endnu en forklaring eller redegørelse af kommunens nuværende økonomiske situation eller en henvisning til udligningen.

Her er jeg ude efter essensen af jeres holdninger. Der er mange knapper at skrue på, og jeg vil vove den påstand, at niveauet i Lyngby-Taarbæk – en af landets rigeste kommuner – er så kritisabelt, at det handler om vilje. Viljen til at ændre forholdene i vores daginstitutioner. Så hvor er jeres vilje henne?

Jeg beder jer sikre, at dagtilbudslovens bestemmelser efterleves, og ikke mindst, at vi kan aflevere vores børn i trygge og rare omgivelser. For lige nu er det ikke rart. Spørgsmålet er, om det er trygt?

Publiceret 01 October 2019 09:33