Frivillige fællesskaber fester på Stadsbiblioteket

27. september er alle inviteret til lagkage, netværkskaffe, filmvisning, jazzkoncert og fællesspisning, når kommunen hylder de lokale frivillige fællesskaber

I Lyngby-Taarbæk mødes borgere på kryds og tværs i idrætshaller, frivilligcentret, foreningshuse, kirker og hjemme i stuerne. De mødes om et hav af forskellige sager og aktiviteter, fx lektiecafeer, suppekøkkener, ældrefællesskaber, idrætsaktiviteter, spejdergrupper, ung til ung-grupper og meget mere. Disse fællesskaber er med til at til at binde lokalområdet sammen.

På Frivillig Fredag fejrer kommunen de sociale fællesskaber og anerkender den indsats, som de frivillige gør – for deres medmennesker og vores lokalområde.

Mød de frivillige

Fra utallige undersøgelser ved man, at rigtig mange gerne vil være med i et frivilligt fællesskab – hvis de bliver spurgt. På Frivillig Fredag vil der være ret stor chance for at få netop det spørgsmål, når et udsnit af de lokale foreninger og grupper mødes til Frivillig Fredag. Festen er nemlig også for de borgere, som bare er en smule nysgerrige på, hvad de lokale fællesskaber kan.

Festlighederne starter kl. 15.30 med netværkskaffe og lagkage, og i løbet af eftermiddagen vil Lars Schmidt, redaktør for Det Grønne Område, interviewe en række frivillige fra scenen. Fx fortæller Lilian Hansen fra Vågetjenesten om, hvordan det er at være frivillig våger, og Sofie Pohl fortæller om det ungefællesskab, hun sammen med de andre frivillige i SIND Ungdom har bygget op i Lyngby-Taarbæk.

Frivilligpris, jazz og fællesspisning

Der vil blive vist film fra årets film-værksted for frivillige, og der vil være højskolesang og underholdning med pianist Knud Rasmussen, inden borgmester Sofia Osmani og formand for Social- og Sundhedsudvalget Bodil Kornbek uddeler årets sociale frivilligpris.

Frivilligprisen uddeles af kommunen hvert år og går til en lokal ildsjæl eller gruppe, som gør en særlig forskel.

Aftenen slutter med fællesspisning, og koncert med jazz-duoen Mathias Heise og Pelle Von Bülow, som tidligere har taget Templet med storm. Førstnævnte modtog kronprinseparrets Stjernedryspris i 2016.

Alle, der har lyst, er inviteret til at spise med. Tilmelding er dog nødvendig og kan ske via www.ltk-frivilligcenter.dk.

Publiceret 26 September 2019 14:00