Debat: Hvorfor får vi unge ikke ordentlige muligheder for at spille musik?

Ea Lauridsen, 14 år, Biskop Monrads Vej 9, Kgs. Lyngby

Ea Lauridsen, 14 år, Biskop Monrads Vej 9

DEBAT Jeg skriver dette læserbrev, fordi jeg, som så mange andre brugere af Lyngby-Taarbæk Musikskole, er bekymret for, hvor jeg i fremtiden kan gå til musik.

Lige nu er to ud af tre af vores musikskolecentre lukkede på grund af svamp og oversvømmelse.

Den fremtidige lokalesituation er derfor usikker. Mest af alt ønsker vi os et ny bygget musikskolecenter, som er bygget til at øve, spille og afholde koncerter i. Det vil være fantastisk.

Jeg har gået på musikskolen i syv år og spillet i stort set alle lokaler. Da jeg var lille var det på Fuglsanggårdskolen. Der var lyscensorer i det lokale, vi spillede i, så når vi stod stille og spillede, slukkede lyset hele tiden. Derfor blev vi nød til at afbryde undervisningen, for at bevæge os, så lyset tændte. Lokalet lå lige ud til SFO. Der stod der tit børn og kiggede og grinede.

Senere fik jeg undervisning i et lokale på Kongevejens Skole, der lå mærkeligt gemt væk, og jeg kunne aldrig rigtig finde det. Jeg har spillet i musikskolens harmoniorkester i mange år. Da jeg startede, øvede vi i Kuhlausalen. Det var fantastisk at øve i et lokale, der var så stort og med så god akustisk. Man følte sig virkelig sej, når man øvede eller spillede koncert i så fedt et lokale.

Nu går jeg på Ollerup Efterskole - sang og musik. Alle lokaler, jeg får musikundervisning i, er beregnet til musikundervisning. Det er som en drøm! Man bliver meget bedre og synes, at det er meget sjovere at spille musik, når man får undervisning i et ordentligt lokale.

Jeg ønsker for alle børn i Lyngby-Taarbæk Kommune, at de skal spille musik og synge i lokaler, der er bygget til det.

Publiceret 26 September 2019 17:00