Stadion: Hvad sker der med Lyngby Stadion i kommunens baglokaler?

Søren Søgaard, Valnøddebakken 5 B, Kgs. Lyngby

Søren Søgaard, Valnøddebakken 5 B

DEBAT Som det vil være almindelig kendt for mange Lyngby-borgere, skal Lyngby Stadion sælges, fordi kommunen fattes penge og helt enkelt ikke længere ønsker at drive en underskudsforretning. Det kan ingen have noget imod.

Det skal tilsyneladende ske ved, at kommunen strikker et udbud sammen, som på forhånd er aftalt med en potentiel køber, der også har interesser i boldklubben, men gerne vil være sikker på at kunne tjene penge på købet og derfor skal have tilladelse til opførelse af 300-350 såkaldte "studieboliger" i selve stadionkroppen.

Og også det kan da være fint nok, hvis man synes om den slags (tvivlsomme) transaktioner.

Problemet er bare, at der bor en masse mennesker omkring stadion, som vil blive stærkt berørt af dette udbud, hvis det kommer til at se ud, som alt tyder på.

De bliver imidlertid ikke inddraget i denne proces, for det ser ud, som om kommunen føler, at det er meget lettere at drive kommune, hvis blot borgerne lader være med at blande sig, men overlader det til forvaltning og etablerede politikere at aftale tingene i deres egen verden.

Men også for andre almindelige Lyngby-borgere vil dette projekt få konsekvenser. En af de mere følelige vil blive reguleringen af adgangsvejene til det nye stadion/boligområde.

Den mest logiske hovedadgangsvej burde være den lige og overskuelige indkørsel fra Sorgenfrigårdsvej til midten af stadion, men af uransagelige grunde har kommunen tilsyneladende valgt at gøre den uoverskuelige, trafikerede og bøvlede indkørsel fra Lundtoftevej til hovedindgang.

Og det vil interessere også andre end de nærmeste beboere, for det rammer ikke alene den tætte bebyggelse her, men også det fine gamle historiske (og bevaringsværdige) boligmiljø, der består af resterne af de molesterede gule rækkehuse Hyldehaverne samt de fire fine gamle røde dobbelthuse langs Lundtoftevej.

De er alle markante levn fra den tidlige industrialisering, hvor de i 1913 og 1917 blev opført som arbejderboliger af den store gardinfabrik ved Lyngby Hovedgade og er en del af det karakteristiske Lyngby-miljø, som fortsætter ned i Bondebyen.

Men som det ser ud nu, har kommunen ud over en kikset trafikregulering bebudet nedrivning af det første af disse smukke dobbelthuse, nemlig nr. 51 A og B, for at gøre en ny hovedindgang her bredere.

Det ville klæde kommunen at komme ud af baglokalerne og forklare offentligheden, hvad der foregår, og hvorfor. Og det ville især klæde kommunen at holde op med at betragte borgerne som irriterende stemmekvæg, der bør holde sig i ro mellem valgene, men som interesserede og begavede mennesker med ret til medbestemmelse i deres eget liv og deres egen kommune.

Publiceret 17 September 2019 19:00