DEBAT: Ingen er forpligtet udover sine evner

Ole Mathiesen, Høtoften 20, Virum

DEBAT Når man har fulgt de forskellige lokale politikeres udtalelser om Lyngby-Taarbæks dårlige økonomi, og det gælder fra konservative til socialdemokraterne, via SF (alle de andre, med Venstre i spidsen, er påfaldende tavse), så virker det indlysende, at ingen rigtig har styr på noget.

Ingen kan rigtig svare på, hvordan vi som en såkaldt rig kommune, endda med mange penge i kassen og mange velpolstrede skattebetalere, har så mange "hængepartier" og iøvrigt så lidt initiativ.

Jeg ved, jeg gentager mig selv, men jeg prøver alligevel en sidste gang og nu med et enkelt og simpelt spørgsmål (jeg har nemlig aldrig fået nogen respons), som burde være nemt at svare på, for enhver af de 21 folkevalgte:

Hvorfor er veje, fortove og cykelstier i denne kommune i så elendig forfatning (gælder ikke mindst omkring skolerne, som LTK ellers på hjemmesiden anfører, at man prioriterer højt)?

Såfremt svaret er, at statens stramme lovgivning er årsagen, så nægter jeg at tro på det.

Hvorfor skulle staten forhindre, at en kommune holder sin asfalt i orden?

Jeg har i denne sommer, som så ofte før, besøgt Læsø Kommune. Øen i Kattegat er Danmarks mindste kommune, hvad angår befolkningstal (sølle 1.800, heraf mange gamle), og også landets fattigste (med den højeste skatteprocent). Læsø er hele tre gange større i areal end LTK, og har et ganske udbredt vejnet.

Godt nok er vejene ikke så belastede, men der er dog i de tre sommermåneder op mod ti gange så mange mennesker på øen.

På Læsø er der ingen hullede veje, vejskiltene er ikke ramponerede og de offentlige arealer er ikke groet til med ukrudt! Jeg ser meget frem til kommentarer fra i hvert fald nogle af de 21 i kommunalbestyrelsen.

Publiceret 13 September 2019 16:00