DEBAT: Tanker fra Vilheminelyst i Bondebyen

Niels Friderichsen, formand for Bondebylauget

DEBAT Ligesom den hedengangne og hæderlige borgmester Ole Harkjær skrev en hel serie artikler ” Tanker fra Pavillonen” vil jeg gerne i en lille artikel komme ind på, ” Tanker fra Vilhelminelyst” som vil omhandle ideer og baggrunden for disse, hvad anbelanger Bondebyen.

Vi står nu foran den store genfødsel af ”Lindegaarden” og ”Bondebyens Gadekær”, med vejændringer osv., som vil have en stor indflydelse på, hvordan Bondebyen vil tage sig ud i fremtiden.

Jeg vil bede jer politikere og embedsmænd om at overveje jeres gerninger nøje, når det drejer sig om Bondebyen.

Det er en følsom helhed, som ikke gerne skal rystes af uforstandige tiltag, såsom fremme af plastikhegn og egoistiske ombygninger der kun følger en ufølsom ejers griller og behov.

Vi har alle et ansvar for Bondebyen. I den korte tid vi er her, skal vi gøre vores bedste for at sikre dens fortsatte beståen og ikke mishandle den.

Helheden bør støttes af forstandige kulturelle tanker fra Rådhusets side i stedet for som Bondebylauget i dag føler det, at man med henvisning til paragraffer, kun følger disse fremfor at følge lokalplanens ånd. Den må da være det vigtigste.

Vi skal nu i den kommende uge til en sidste dialog med jer på et møde på torsdag d. 29. aug. om, hvad der så er planlagt for Gadekæret og dets omgivelser.

Vi er spændte på resultatet, og vi vil bede jer om endnu engang at overveje jeres tanker, om I er helt på rette kurs?

Har I nu taget hensyn også til de tanker, vi har fremført i processen?

Som I kan se, så er transformeringen af Lindegaarden I fuld gang ved mange kloge personers hjælp. Her vil jeg gerne nævne arkitekt-teamet med dygtige rådgivere og håndværkere, som med al deres ekspertise forsøger at genskabe denne kraftfulde bygning midt i Bondebyen. Disse overvejelser bliver nu fulgt tæt af Lindegaardens Fondsbestyrelse og Venneforeningen med dens aktive mennesker, som er i færd med at sørge for at aktiviteterne udvikler sig til gavn for Lindegaarden som kultursted midt i Bondebyen.

Lindegaarden vil rejse sig som et af kommunens kulturelle fyrtårne, lad den blive understøttet af projektet vedr. Gadekæret.

Tak for den energi, I alle lægger i sagen.

Publiceret 08 September 2019 09:00