Debat: Sæt Lundtofte Medborgerhus i stand - og find inspiration i Berlin og Hundested

Af
Henning Smed

Poppelhegnet 25

Kgs. Lyngby

DEBAT Jeg vil sige tak til Lyngby-Taarbæk Kommune for, at vi stadig har et sted som Lundtofte Medborgerhus.

Nu har kommunen jo faktisk truet med at lukke medborgerhuset i ca. tre år. Kommunen skal leve op til sine moralske forpligtelser og sætte medborgerhuset i stand. Huset virker som en slags oase for mange af os, der bruger stedet.

Nu kommer jeg engang imellem i Berlin. Og der har de et par gamle højhuse, der har stået tomme siden 2008 et sted nær Alexanderplatz. Der har de fundet ud af at lave et fælles projekt med blandet boliger, arkitektfirmaer og værksteder og en slags restaurant.

Måske vi kunne gøre det samme, bare i mindre skala her i Lundtofte Medborgerhus.

Hvis der kom et par firmaer til som for eksempel et designfirma eller et arkitektbureau. Så vil huset kunne blive brugt meget mere. Det ville bare kræve, at kommunen restaurerede stedet. Huset er fra 1904 og har stadig karisma og sjæl tilbage. Modellen kunne være, som de har gjort i Hundested Havn - med træværksted og glaspusteri - se bare på det liv, det gav til stedet.

Men ellers som de er ved at gøre i Berlin-højhusene, at kommunen går ind og laver en aftale med nogle brugere, borgere og firmaer og eventuelt beboere.

Publiceret 13 August 2019 10:00