Arkivfoto

Arkivfoto

Debat: Skal 137 folkeskoleklasser nedprioriteres af kommunen?

Ulla Eriksen, På vegne af naturfagslærerne på, Lundtofte Skole, Nøjsomhedsvej 1, 2800

Ulla Eriksen, Lundtofte Skole, Nøjsomhedsvej 1, 2800 Kgs. Lyngby

Hvordan kan jeg, en meget bekymret naturfagslærer, med kun 300 ord få forklaret Lyngby-Taarbæk Kommune, at det I er i færd med vil få meget alvorlige konsekvenser for vores folkeskoleelevers uddannelse? Det handler om, at der i jeres sparekatalog er lagt op til at lukke Raadvad Naturskole – en skole, hvor der arbejdes praksisnært med naturfag i tæt samarbejde med kommunens lærere, hvor læringsrammer og teknologi er i top, og hvor lærerne også bliver klogere og naturfagsdidaktisk opdateret. I dag, hvor naturen, miljøet og ressourcerne er under et kæmpe pres, og vores børn bliver stadig mere naturfremmede, så skal vi altså opretholde et sted, hvor de kan komme direkte i kontakt med naturfagene i den autentiske verden.

På Raadvad Naturskole har de altid omkring 100 specialiserede læringsforløb, hvor naturen og praksisnære øvelser altid inddrages, og det gør det helt unikt, for det kan man ikke i klasselokalet. Skolen er så eftertragtet, at man må sidde klar kl. 12.00 d. 1. juni, når der åbnes for bookinger til næste skoleår, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at få plads.

Ved elevernes eksamenstid, står naturskolens døre derimod på vid gab, og eleverne kan få al den hjælp, som de har brug for – og dét er en fantastisk følelse, når man er en ambitiøs og travl lærer, som ønsker det bedste for eleverne. Derfor: At man fra kommunens side, i en for øvrigt naturvidenskabelig universitetsby, med en ambitiøs naturfagsstrategi (STEAM) overhovedet kan tænke den tanke at lukke døren til den vej, man så gerne ser, at fremtidens elever går, nemlig den naturvidenskabelige, er helt gal - og for mig fuldstændig uforståelig. Det burde jo være omvendt, hvis ambitionerne er reelle! Der burde åbnes flere naturskoler.

Publiceret 08 August 2019 13:20