Der skydes med skarpt mod viceborgmester Simon Pihl Sørensen, som svarer for sig. Foto: Lars Schmidt

Der skydes med skarpt mod viceborgmester Simon Pihl Sørensen, som svarer for sig. Foto: Lars Schmidt

Debat: Kom nu på banen, viceborgmester

Keld Tannenberg, folkepensionist,Odinsvej 17, Kgs. Lyngby

DEBAT For nogle uger siden stillede jeg Simon Pihl Sørensen syv spørgsmål, som jeg endnu ikke har fået svar på.

Jeg føler mig imidlertid overbevist om, at DGO har viderebragt mine spørgsmål til Simon, så han kunne nå at svare inden valgdagen 5. juni, hvilket desværre ikke skete.

Så nu er jeg ærlig talt lidt sur, men respekterer i sagens natur og med tårer i øjnene, at Simon ikke ønsker at besvare mine spørgsmål. Vi lever jo i et frit land.

Jeg undrer mig dog en kende, for i Simons valgkampagne fik ordet 'ordentlighed' en tredjeplads i overskriften 'Velfærd, Værdighed, Ordentlighed!'.

Nu beder jeg dig, Simon, i ordentlighedens værdige navn, at du i det mindste svarer på ét af mine syv spørgsmål:

Kommer Lyngby-Taarbæk Kommune til at betale 24 procent af de samlede letbaneudgifter, hvilket svarer til et beløb på over to milliarder kroner? Ja eller nej?

En anden sag, jeg nævnte i mit indlæg i DGO den 4. juni, var sagen om ødselhed med skatteborgernes penge.

Og nu taler jeg frit fra leveren.

På eget initiativ havde du, Simon, et indlæg her i DGO, hvor du ikke var specielt begejstret for, at daværende formand for kultur- og fritidsudvalget, Dorete Dandanell, brugte små 100.000 kroner på rejser til Kina og Arizona.

Efterfølgende skrev jeg et læserbrev med overskriften 'Godt gået, Simon', hvor jeg roste dig for at være en slags politisk vagthund.

I mit indlæg her i DGO 4. juni stillede jeg Dorete Dandanell - nu 1. suppleant til kommunalbestyrelsen - nogle spørgsmål, som blev besvaret på en måde, så læserne kunne få det indtryk, at jeg er komplet idiot.

Nu har jeg ret beset arbejdet som journalist her på DGO, men derfor kan jeg selvfølgelig godt være komplet idiot.

Dorete Dandanell skriver, citat: "De omtalte rejser til Kina og Arizona angik en nu afgået direktørs uddannelse". Jamen, så har Dorete jo aldrig sat sine fødder og kufferter i hverken Kina eller Arizona - alt efter, hvordan man tolker dette udsagn. Og så skylder jeg så sandelig Dorete Dandanell en gedigen undskyldning. Og det gør du også, Simon, for jeg referede jo blot, hvad du i sin tid fortalte DGO's læsere.

Kan du ikke lige opsummere for byens bedsteborgere og i mit tilfælde værsteborger, hvad der er op og ned i denne sag, tak.

Nogen må jo have fået sig én på opleveren på den anden side af kloden for skatteborgernes penge. Sig mig, Simon, er det helt umuligt for embedsfolk at efteruddanne sig her i landet?

Jeg anser dig faktisk for at være en dygtig politiker, når man lige ser bort fra en lille detalje. "Don't mention the letbane..."

Simon Pihl svarer:

Det er helt skævt.

Jeg vil meget gerne svare på de stillede spørgsmål.

Først om letbanen – nej, det er ikke rigtigt, at Lyngby-Taarbæk skal betale 24 pct. af de samlede letbaneudgifter. Det er faktisk helt skævt. Sagen er, at pr 1. januar 2019 er Hovedstadens Letbane ejet af Region Hovedstaden med 43 pct., Lyngby-Taarbæk Kommune med 12,52 pct., Gladsaxe Kommune med 12,60 pct., Herlev Kommune med 6,71 pct., Rødovre Kommune med 2,01 pct., Glostrup Kommune med 7,18 pct., Albertslund Kommune med 3,23 pct., Brøndby Kommune med 4,18 pct., Høje-Taastrup Kommune med 0,88 pct., Hvidovre Kommune med 0,92 pct., Vallensbæk Kommune med 3,15 pct., og Ishøj Kommune med 3,62 pct.

Og så til det andet spørgsmål. Jeg er altid klar til at beklage og sige undskyld, hvis jeg har trådt i nælderne. Men jeg kunne ikke drømme om at beklage noget, jeg aldrig har gjort. Jeg har aldrig på noget tidspunkt beskyldt en politiker i Lyngby-Taarbæk for at rejse for at rejse udenlands for kommunens penge. Aldrig.

I øvrigt rejser vi aldrig til de fremmede lande, selv om vi måske godt kunne blive lidt klogere af det. Jeg har en gang været i udlandet på 30 år. Hele vejen til Malmø. Jeg betalte i øvrigt selv.

Jeg har derimod på et tidspunkt bemærket, at der var lige lovlig meget gang i rejsecirkusset i direktionen for nogle år siden. Lidt for meget Kina, Kreta og Egypten. Det fandt jeg ikke fagligt begrundet. Det gør jeg stadig ikke.

Publiceret 04 July 2019 18:00