DEBAT: Supercykelstien er på vej

Sigurd Agersnap, fmd., teknik- og miljøudvalget (SF)

DEBAT Undskyld omvejen, men der er en smutvej på vej.

Sådan kan man lidt smart opsummere mit svar på Steffen Hindkærs indlæg her i avisen den 11/6. For Steffen brokker sig med rette over, at de mange cyklende mellem København og DTU på supercykelstien mod Helsingør i de kommende måneder vil opleve en omvej omkring Firskovvej.

Jeg forstår til fulde Steffens forundring over det, men jeg kan berolige med, at der er en tiltrængt forbedring på vej i form af en ny supercykelsti øst for motorvejen. For det er helt afgørende, at vi forbedrer forholdene for cyklister, og især de cyklister som pendler til og fra kommunen hver dag.

Det er godt for klimaet, for trafikudvikling og for samfundsøkonomien. Ja, det er faktisk også godt for den enkeltes helbred, når bilturen skiftes ud med en tur på cyklen. Derfor kæmper jeg også hver dag for bedre forhold for cyklister her i kommunen.

Når det alligevel er blevet til en omvej for cyklisterne omkring Firskovvej, så er det fordi, at vi i teknik- og miljøudvalget har besluttet, at vi i fremtiden vil have cyklisterne over på østsiden af motorvejen.

Det er nemlig hurtigere for cyklisterne og sikrer en bedre afvikling af trafikken på motorvejsramperne.

Etableringen af den nye kortere supercykelsti startes op i 2020. Jeg kan kun beklage, at mange cyklister i mellemtiden vil opleve en omvej på omkring 300 meter. Sådan er det, når man laver flere anlægsprojekter samtidig, men jeg kan heldigvis også forsikre om, at forbedringen og den nye supercykelsti er godt på vej.

Publiceret 28 June 2019 08:00