DEBAT: Cykelløb udstiller letbane-problemerne

Frank Paulsen, Skovalleen 39, Bagsværd

DEBAT Den 1. juni blev der holdt et cykelløb rundt omkring i Lyngbys midte.

Det betød bl.a., at når man kom fra Bagsværd, og forventede at kunne køre ubesværet gennem Lyngby mod Klmpenborg, så var der en kæmpe trafikophobning allerede på Engelsborgvej, og det lykkedes kun en enkelt bilist ad gangen at kome ind på Buddingevej, og videre gennem viadukten.

Efter viadukten var såvel venstresving ad Jernbanevej som ligeudkørsel forbi Rådhuset, ikke tilladt. Al trafik blev ledt hen over Jernbanepladsen, som var totalt blokeret af biler.

Anledningen til det store trafiksammenbrud skyldtes, at der blev holdt cykelløb. Jeg har beskrevet vanskelighederne med at komme tilbage et par timer senere, hvor der stadig blev holdt cykelløb. Hvis jeg havde haft et godt kort over området, ville jeg have markeret alle de de steder, hvor der var lavet afspæringer, men da I sikkert har sådan et kort på redaktionen, vil I sikkert være i stand til at markere disse afspæringer, og markere hvilke veje hvor bilkørsel var forbudt.

Nu lyder jeg måske nok lidt negativ, men jeg er trods alt vant til at se det positive i ethvert problem.

Derfor bør vi se på alle de beskrevne problemer som et kærkomment forsøg på at forberede befolkningen både i og udenfor Lyngby på, hvad der vil ske når man begynder på byggeriet af letbanen.

Det vil uden tvivl give endnu større trafikale problemer. For mig der bor i Bagsværd, og ofte har lagt mine indkøb i Lyngbys mange specialforetninger og i Lyngby Storcenter, vil der formentligt blive tale om at fravælge Lyngby i en årrække. Der findes også glimrende indkøbsmuligheder i Ballerup, og i øvrigt har vi også glimrende supermarkeder her Bagsværd, såsom Meny, Netto, Irma, Fakta, Aldi, og Rema 1000 og om kort tid åbner der også en Lidl.

Man kan måske undre sig over, at de tør lægge så ens butikker indenfor en cirkel af 500 meter, men det kan være, at de forudser, at når arbejdet med letbanen går i gang, vil en meget stor del af den tidligere handel i Lyngby, blive flyttet over til Bagsværd.

Jeg håber at Det Grønne Område vil bruge deres dygtige journalister til at tage de emner op, som jeg her efter bedste evne har forsøgt at påpege. Det fortjener en serøs journalistisk behandling og opsætning i en stor artikel.

Publiceret 17 June 2019 17:00