Debat: V-klimatosse arbejder for grøn omstilling

Charlotte Munch,folketingskandidat (V)

DEBAT Klimaforandringerne påvirker os allerede. Og de fylder i hverdagen for flere og flere af os, også i Lyngby.

Vi diskuterer, hvordan vi sikrer boligområder og infrastruktur mod de stadigt flere, kraftige regnskyl.

I kommunen tager vi stilling til, om vi skal have bassiner eller gadekær og til hvordan overløbskanaler og fornyede kloakker udføres med færrest mulige gener for trafik og handel.

Men vi skal gøre meget mere. Vi skylder os selv og de fremtidige generationer, at vi giver en grøn og beboelig klode videre.

Venstre vil sætte klimaet forrest. Vi går til valg på, at Danmark skal være klimaneutralt senest i år 2050. Vi vil trykke på turboknappen til klimaløsninger, så vi giver en grøn og beboelig klode videre.

Vi er allerede nået langt. Danmark er et foregangsland, hvor viden og uddannelse allerede har skabt store, globale virksomheder, som knokler for at fremme vedvarende energi og skabe en bæredygtig fremtid.

Venstre har ambitiøse klimamål for Danmark. Jeg foreslår, at vi opfører mindst tre kæmpe havvindmølleparker, at vi investerer massivt i energiforskning og at vi sikrer, at hele Danmarks elforbrug kan dækkes med vedvarende energi allerede fra 2030.

Det er også i 2030, at jeg mener, den sidste nye benzin- og dieselbil skal være solgt. Allerede om 11 år kan der være over en million klimavenlige biler i Danmark. De gavner klimaet og sikrer mindre luftforurening.

Som folketingskandidat for Venstre er jeg nemlig en af klimatosserne. En af dem, der mener, at klimaproblemerne er så omfattende, at der skal store ambitioner til og nye ideer til for at sikre den bæredygtige udvikling.

Publiceret 04 June 2019 12:52