Debat: Politiarbejde er en myndighedsopgave

Claus Bøgh Svenningsen, Folketingskandidat Nye Borgerlige

DEBAT Politikerne har svigtet danskerne. De har svigtet politiet. Tilliden til politiet er faldende. Mere end hver tredje dansker har mistet troen på, at politiet kommer, når de har behov for det. Hele 83 procent har ikke tiltro til, at politiet kan opklare et indbrud i deres hjem.

Det skal der laves om på. Det er en udvikling, der er forårsaget af politikerne på Christiansborg. Der behov for mere politi og mere konsekvens. Det er en politisk falliterklæring, at indføre private vagtværn eller at kommunen skal tilkøbe ydelser hos politiet. Politiarbejde er en myndighedsopgave.

Truslen fra islamisk terror trækker store veksler på politiet og bevogtningsopgaver af bl.a. det jødiske samfund er nødvendige. De danske grænser står pivåbne, og kriminelle udlændinge får lov til at blive og fortsætte med at begå kriminalitet i Danmark.

I Nye Borgerlige ønsker vi de lokale politistationer genoprettet og betjente, der kender de lokale lus på gangen. Der skal indføres grænsekontrol af alle grænse over gange, både ind og ud af landet. Kriminelle udlændinge skal udvises konsekvent efter første dom og danske kriminelle skal bag lås og slå.

Det gør et enormt stort indtryk på mig, at 43,5 procent af alle indsatte i landets fængsler og arresthuse enten er indvandrere, efterkommere eller udlændinge uden tilknytning til Danmark. Altså næsten halvdelen. Det er en stigning på 40 procent siden 2005. I de københavnske fængsler er det hele 71,3 procent af de indsatte, der ikke har dansk oprindelse.

Jeg mener det er sund fornuft – ret og rimeligt – at stille krav til gæster i vores land om, at de skal overholde vores lovgivning. Hvis de ikke kan finde ud af det, så må de finde et andet sted at være. Man skal huske på, at det ikke er svært at lade være med at begå kriminalitet.

Til folketingsvalget har du muligheden for at bytte de siddende politikere ud. Stemmer du, som du plejer, får du mere af det samme.

Publiceret 04 June 2019 12:56