Debat: Håbløse rammer

Jette PelleSøndre Alle 42, Rønne

DEBAT Jeg bor på Bornholm, men har børnebørn i 3 af Storkøbenhavns kommuner og har derfor også min gang i kommunernes dagtilbud. Jeg er generelt dybt bekymret over, at vi i vore dages velhavende samfund vælger at prioritere børnenes pasningsvilkår så lavt.

Og jeg er forundret over, at en rig kommune som Lyngby-Taarbæk skraber bunden blandt de kommuner jeg kender. Jeg ved det er skrappe ord, men sammenligningen med burhøns sidder ofte på min nethinde, når jeg har afleveret eller hentet mine børnebørn i denne kommune.

De fysiske rammer er små og elendige, der er slidt, lurvet og snavset og gulvet fyldt med snottede børn, der råber, græder eller går rundt med tomme øjne. I modsætning til burhøns kan børnene komme ud og det er da også lykke, når vejr og personale gør det muligt.

Personalet gør hvad de kan indenfor disse håbløse rammer. Og hvis de var mange nok – og ikke kun på papiret - kunne de have kompenseret. Men de voksne der skal tage imod mit barnebarn, har skødet fyldt og de to arme prøver at bygge klodser med én og pudse næse på en anden. Det er hverken sjovt for mig at aflevere eller for personalet at tage imod under disse forhold.

Der er alt for få voksne, især i ydertimerne. For børn bliver altså ikke generelt afleveret kl. 9 og hentet kl. 15. De fleste børn opholder sig i disse rum og under disse forhold i langt den største del af deres vågne tid i hverdagen. Og det gør de i de første vigtige år hvor deres personlighed dannes.

Og det gør de, fordi deres forældre udfylder vigtige samfundsmæssige funktioner via deres job.

Fra en bekymret farmor

Publiceret 04 June 2019 12:54