Debat: Grøn omstilling kræver grønne ingeniører – også i Folketinget

Marianne Bigum, civilingeniør og ph.d. i miljøteknologi, Folketingskandidat (SF)

DEBAT Nu er valgdagen lige oppe over, og en af de vigtigste opgaver som det nye Folketing skal i gang med er at få bragt vores klimaforurening under kontrol og komme i gang med den grønne omstilling.

Jeg håber at blive en del af det nye Folketing, så jeg kan være med til at sikre en reel grøn og klimareducerende omstilling af vores klimaforurenende industrier og sektorer. Der er ikke tid til politiske tiltag, som ikke holder, eller som bare flytter problemerne til andre verdensdele. Vi har denne ene chance både nationalt og globalt for at lykkes med den grønne omstilling, og så skal den altså også være der.

Det er nemt nok at slynge tal og poliske fraser ud i valgkampen, men jeg synes altså, at denne her dagsorden er så vigtig, at vi skal sørge for at vælge folk til opgaven, som rent faktisk ved noget om området. Jeg mener helt oprigtigt, at jeg kan fikse det her. Jeg har arbejdet både erhvervsmæssigt og politisk med den grønne omstilling i mange år, så stem lige en miljøingeniør i Folketinget ik?

Publiceret 04 June 2019 12:51