Debat: En gave for Danmark

Stinus Lindgreen, ph.d, forsker, folketingskandidat (Radikale)

DEBAT Flere partier har nu udtalt sig kritisk om udenlandske studerende, der modtager SU i Danmark.

Desværre vidner den kritik om en manglende indsigt i, hvordan de danske forskningsinstitutioner fungerer. Det gælder ikke mindst vores eget DTU, der har mange både ansatte og studerende fra andre lande.

Det er sandt, at der naturligvis er en udgift forbundet med at udbetale SU til udenlandske studerende. Men de udgifter blegner i forhold til de positive effekter. De arbejder ved siden af studierne og betaler skat. Mange af dem får arbejde i Danmark efter deres studie. De bidrager med viden, ideer og nytænkning.

Jeg har været ansat som forsker mange forskellige steder, og det har altid været en fordel at være en del af en gruppe med forskellige baggrunde og forskellige nationaliteter. Det skaber dynamik og bidrager til ny viden.

Den nye viden, de studerende er med til at frembringe, bliver jo i Danmark og kommer alle til gode. Så de partier, der er ude efter de udenlandske studerende, tager fejl. Vi skal tværtimod arbejde for at tiltrække de bedste hoveder - og forhåbentlig beholde dem i Danmark efter deres studier. Det sidste skal vi blive endnu bedre til.

Publiceret 04 June 2019 12:50