Debat: Budgetloven sætter Lyngby-Taarbæk skakmat

Vivi Nør Jacobsen (SF), folketingskandidat,og Sigurd Agersnap M-KB (SF)

DEBAT yngby-Taarbæk står til at overskride sin serviceramme med 66 mio. Ikke fordi pengene ikke er der - der er masser af penge i Lyngby. Faktisk hele 500 mio i kassen. Samtidig er skolerne i Lyngby forsømte. Ikke fordi Lyngby-Taarbæk mangler penge. Nej, årsagen er, at Lyngby bliver holdt i et jerngreb af Regeringen.

Det er helt urimeligt. Og forhåbentlig er der snart et nyt og rødt folketing og en rød regering, som vil ændre på det faktum, der sætter Lyngby skak-mat: Budgetloven.

I SF vil vi lempe loven, så det bliver muligt at køre med flerårige budgetter og planlægge nye tiltag og byggeplaner bedre. Tanken bag budgetloven var at sikre, at forbruget ikke løb løbsk.

Det er nærmest det modsatte, der nu sker i Lyngby-Taarbæk: Loven spænde ben for at man må bruge penge man har, og nu står Lyngby oveni købet til at modtage store dummebøder, som om det gør sagen bedre.

Og den "forbrydelse" Lyngby har begået, er at overskride det såkaldt specialiserede socialområde, som rummer børn og voksne med handicap, børn med diagnoser og særlige behov samt anbringelser af børn.

I SF arbejder vi for en ny og anderledes budgetlov, der sætter velfærden og de anlæg og institutioner, der er rammerne for vores velfærd, mere fri. Underskud og overskud skal balancere over år, og kommunerne skal kunne overføre overskud fra år til år, fra budget til budget, og investere i deres borgeres velfærden og rammerne for de gode liv. Også i Lyngby-Taarbæk.

Publiceret 04 June 2019 13:00