Debat: Alvor og humor: spørgsmål til Simon Pihl før krydset sættes

Keld Tannenberg, Odinsvej 17, Lyngby

Lige nogle spørgsmål til viceborgmester og folketingskandidat Simon Pihl, samt historiker og 1. suppleant til kommunalbestyrelsen for SF, Dorete Dandanell.

Først håber jeg inderligt, at du Simon, om kort tid bliver valgt ind i folketinget. For nogle år siden så jeg dig i en debatudsendelse på TV2 Lorry og senere i DR2 Deadline, og du må have gjort en god figur, for jeg tænkte, at jeg måske var vidne til en kommende statsministerkandidat. Hvem ved?

Tag min røde rose til dig, for normalt er jeg yderst kritisk overfor jer folkevalgte. Lægen har netop stillet min diagnose – ”latent politikerlede-syndromet”.

Men som lovet nogle spørgsmål, før du får mit kryds.

En yderst flittig og særdeles vidende debattør, Mogens Friis, fortalte for nylig os læsere, at Lyngby-Taarbæks borgere kommer til at betale 24 % af de samlede anlægsudgifter til letbanen. Og vi må lige huske, at der er 11 letbanekommuner. Det vil sige en regning til os skatteborgere på over to milliarder kroner! Vær så god at sluge den. Kan det virkelig passe, Simon – du må jo vide det – og slipper vi efterfølgende for at betale til den lettere forhadte udligningsordning?

Samme Mogens Friis skriver endvidere, at når letbanen engang står færdig, kommer der ingen biler igennem på strækningen fra Lyngby Station til Kanalvej – kun letbanen og busser får adgang. Altså, slut med biltrafik forbi Magasin, biograferne og storcentret til evig tid! Hvad er din kommentar, Simon?

Fjerde spørgsmål udspringer ligeledes af et indlæg fra Mogens Friis, hvor han klandrer Dorete Dandanell for at udvise politisk ligegyldighed, såfremt letbanen ikke bliver en succes.

Dorete Dandanell er jo historiker, og jeg er helt enig i hendes kamp for at bevare Brede Værk i sin nuværende form. Alligevel vil jeg tillade mig at dykke ned i Lyngbys politiske historie, som starter med endnu to spørgsmål til dig, Simon.

Hvor mange penge blev der i 2018 bevilget til rejseudgifter pr. udvalgsformand, og hvor mange udlandsrejser blev der foretaget?

Står der stadig 100.000 kr. til rådighed pr. udvalgsformand, hvilket var beløbet, dengang Lyngbys borgmester hed Søren P. Rasmussen?

Dorete Dandanell var på det tidspunkt – så vidt jeg husker - formand for Skole- og Fritidsudvalget, og det lykkedes hende at bruge små 100.000 skattekroner på en rejse til Kina og en lille smuttur til den amerikanske stat, Arizona – med fuld løn oven i hatten.

Det var dig selv, Simon, som bragte denne sag til torvs her i avisen. Vi borgere blev imidlertid ikke meget klogere af svarene fra Dorete, som kortfattet udtalte til DGO: ”-Jeg har ikke overskredet budgettet”.

Samtidig støttede borgmester Søren P. Dorete med kommentaren: ”-Vi skal ud og dygtiggøre os”. Samme Søren blev i øvrigt beskyldt for at bruge næsten lige så meget tid på rejser som tid på rådhuset og i byrådssalen.

Og så lige et helt enkelt spørgsmål til Dorete Dandanell. Hvorfor i alverden skulle du over på den anden side af kloden for at dygtiggøre dig, når du lige så godt kunne have dygtiggjort dig på kurser i Hillerød eller Herning?

For at slutte i den mere humoristiske boldgade, hermed disse mine sidste ord. Da du arriverede på dansk grund efter rejsen til Kina ville jeg i dit sted have foreslået byrådet at indføre étbarnspolitik her i Lyngby. Sikke en masse dejlige penge, som efterfølgende kunne spares på skole- og institutionsområdet.

Og med hensyn til Arizona, der som bekendt er en ørkenstat, ville jeg i dit sted have foreslået dine politiske kolleger, at der blev bygget en kæmpe sandkasse på pladsen foran rådhuset. I den ene ende af sandkassen kunne byrådet passende afholde deres møder og kaste sand i hovedet på hinanden. I den anden ende af sandkassen kunne byens børn inviteres til at dygtiggøre sig indenfor den svære kunstart – at bygge smukke sandslotte. Personligt ved jeg godt, hvilken ende jeg ville finde mest interessant…

Svar fra Dorete Dandanell

Som historiker kan jeg blot anbefale Keld Tannenberg at få styr på kilder og fakta, inden tasterne rammes, så løse påstande og insinuationer ikke bringes til torvs i flæng: Jeg var formand for Kultur- og Fritidsudvalget fra 2010-2013.

Der er pt. ikke noget udvalg, der hedder Skole- og Fritidsudvalget. Der er ikke afsat 100.000 kr. til kommunalbestyrelsesmedlemmernes efteruddannelse, men stort set nul. kr.

De omtalte rejser til Kina og Arizona angik en nu afgået direktørs efteruddannelse. Desuden skylder Keld Tannenberg at dokumentere, at jeg skulle have udtalt mig som anført, hvilket jeg ikke mindes at have gjort.

Dorete Dandanell (SF)

1. suppleant til kommunalbestyrelsen

Publiceret 04 June 2019 13:04