Debat: Hvad er det, Socialdemokratiet vil?

Richard SandbækMedlem af kommunalbestyrelsen (K), gruppeformand

Socialdemokratiet og SF burde holde sig fra straffeaktioner mod andres penge og satse på at gøre Danmark rigere til gavn for alle borgere i Danmark.

Mette Abildgaard, politisk ordfører for de konservative har gode pointer vedr. Socialdemokratiets politik eller mangel på samme.

Socialdemokratiet får kritik fra egne støttepartier for ikke at give vælgerne svar på helt afgørende spørgsmål. Her er et udpluk af nogle af de ting, som S ikke har svaret på:

• Kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen: Hvad skal der ske med kontanthjælpsloftet? Og med den lave integrationsydelse til landets flygtninge? Socialdemokratiet vil ikke lægge sig fast før valget. Det skal en ydelseskommission afklare efter valget.

• Hvem skal have ret til tidligere pension? Det vil Socialdemokratiet ikke svare på. Den konkrete model skal forhandles efter valget med arbejdsmarkedets partier.

• Hvilke infrastrukturprojekter skal føres ud i livet? Socialdemokratiet vil bruge 70 mia. kr. på infrastrukturen. Men vil ikke sige konkret, hvilke projekter de skal bruges på – er det mere Letbane som Lyngby bliver belastet af?

• Hvordan skal vi få 1.000 ekstra sygeplejersker? Socialdemokratiet lover flere sygeplejersker. Men eksperter sår tvivl, om det kan lade sig gøre, og partiet har ikke et svar på, hvordan de 1.000 ekstra sygeplejersker konkret skal sikres.

• Samtidig har partiet eksempelvis på både sundheds-, social- og klimaområdet fremlagt udspil uden konkret at anvise, hvor mange penge de vil bruge på de enkelte initiativer, som de går til valg på.

Uheldigvis er Socialdemokratiet og SF slået ind på en kurs, hvor kampen mod ulighed handler om at straffe enkeltpersoners velstand frem for at skabe økonomisk dynamik og øget velstand for alle danskere.

Henrik Sass mister også sin sunde dømmekraft, når han i et radioprogram på DR plæderer for, at arveafgiften på familievirksomheder skal op. Det vil udhule værdierne i virksomheden ved et generationsskifte, som kan give sig udslag i afskedigelser, færre investeringer eller gældsætning. Ingen borgere bliver rigere af den manøvre. Alle taber.

Publiceret 14 March 2019 10:00