Debat: Bare vi havde haft en stadsarkitekt

Mira Petersen,Rosengårdsvej 20, Virum

DEBAT I DGO den 13. nov. er der 2 tegninger af Sorgenfris syd- og nordtorv som er noget urealistiske. På Sydtorvet ser vi de noget massive bygninger på Politigrunden, og overfor kommer endnu en stor bygning opført på parkeringspladsen. Hummeltoftevej er ikke synlig på tegningen, idet arealet mellem de nævnte bygninger er udlagt til torv med mange træer, hvor folk spadserer hyggeligt omkring. Alle de mennesker, der skal bo i disse huse, og de der kommer for at handle, hvor skal de parkere? Cyklen, som er blevet et populært transportmiddel, er der heller ikke plads til. Regner arkitekterne med, at folk kommer til Sorgenfri med droner?

På den anden tegning lukker Nordtorvet sig ud mod Grønnevej og Hummeltoftevej med høj bebyggelse og rækkehuse, der ligger helt ud til fortovskant. Er der taget højde for turbulens omkring alle disse bygninger?

Det var godt, hvis Lyngby-Taarbæk havde en stadsarkitekt, som kunne rådgive kommunalbestyrelsen, så vi fik et smukt område ved Sorgenfri Station.

Jeg ser frem til, at der kommer nogle tegninger i DGO, hvor Hummeltoftevej ikke er forsvundet, og jeg kan se, hvor cykler og biler kan parkeres.

Publiceret 21 November 2018 15:00