DEBAT:

God grund til at tage Sorgenfris borgere alvorligt

Ole Mathiesen, Høtoften 20, Virum

Viceborgmester Simon Pihl Sørensen, anlægger den fornuftige og pragmatiske synsvinkel på Sorgenfri Torvs omdiskuterede fremtid i DGO tillægget om Virum 20. marts.

Og det er fint nok, for der er al mulig grund til at tage de mange borgere i Sorgenfri-bydelen alvorligt.

Torvets ejere vil ikke rigtig investere noget, før de får deres vilje, og imens lider det stærkt benyttede handelscentrum under et tiltagende forfald.

Det er borgerne, og det er ikke så få af kommunens indbyggere, der bor her, som lider under denne udmattelseskrig.

Simon Pihl, eller for den sags skyld andre politikere, som gerne vil træde i karakter, kan imidlertid relativt nemt gøre en forskel. Foruden økonomisk kapital kan man nemlig også tilføre området og de mange beboere politisk og menneskelig kapital.

Da kommunen nedlagde afdelingsbiblioteket i Sorgenfri, gjorde man ikke bare bogudlån til noget, der foregår i Lyngby, men man nedlagde også et samlingssted og kulturhus.

Nu kan behjertede og visionære politikere a la Simon Pihl gøre noget af skaden god igen, for det er vel ikke bare kommercielle interesser, som skal definere bydelens fremtid? Kommunens fornemste opgave er vel, at gøre borgernes liv så positivt, som muligt.

Borgerservice skal snart væk fra Toftebæksvej, og den udfordring kunne løses ganske visionært.

Lav en afdeling i Taarbæk, en hovedafdeling på stadsbiblioteket og så endelig en afdeling på Sorgenfri Torv.

På torvet står hele to lejemål p.t. tomme, så kommunen kunne, ved at arrangere sig, opnå flere borgervenlige ting i et snuptag.

Indret borgerservice i enten de tidligere banklokaler eller det tidligere bibliotek. Foruden betjening af borgernes ærinder, ville 3-5 cafeborde, en kaffeautomat samt en 4-5 daglige aviser gøre underværker, og voila: Sorgenfri bydel ville med et snuptag have fået et minikulturhus, et samlingspunkt og en gang første-hjælp til torvet.

Som det ser ud nu, har byplanudvalgets formand alene sat sit ”aftryk” på Sorgenfri med det massive og (efter nogens mening) ganske skæmmende mastodontbyggeri på politigrunden.

Var der ikke en politiker, der for ikke så længe siden, kaldte den tidligere politibygning for 'DDR-lignende'?

Publiceret 09 April 2018 14:00