Klagebrev fra Virum Skoles elevråd

Af Virum skoles elevråd

Kære Borgmester, kommunalbestyrelse og IT chef i Lyngby-Taarbæk Kommune.
På Virum Skole, og mange andre skoler i kommunen, oplever vi børn (og mange lærere) store problemer med OpenOffice-programmerne.
For det første synes vi, at det er et kæmpe problem, at vi ikke har lært at bruge programmet, især fordi 9. klasserne skal til eksamen i et program, de ikke kender og ikke ved, hvordan man skal bruge. En løsning kunne måske være at give os elever et kursus i, hvordan vi skal bruge programmerne. Det får andre jo, når de skal lære et nyt program at kende.
Vi har også store problemer med layout. Fx hvis vi skriver en dansk stil derhjemme i Word og bruger meget tid på layoutet i stilen, når vi så kommer over på skolen og skal printe den ud eller rette i den, er layoutet et helt andet og mere rodet, end det vi havde brugt tid på derhjemme. Dette er et problem, fordi vi også for karakterer for orden.
Vi syntes også, at det er et problem for de små, der fra starten lærer at bruge OpenOffice programmerne, men så senere hen i livet, når de er færdige med folkeskolen skal lære at bruge Microsoft Office pakken. Især fordi alle uddannelser STX, HTX, HHX og alle videregående uddannelser bruger Microsofts programmer.
Vi kan ikke forstå, hvorfor det kun er elever og lærere, der skal bruge OpenOffice, mens alle dem der arbejder andre steder i kommunen stadig får lov at arbejde med Microsoft Office pakken.
Vi er heller ikke tilfredse med, at der er programmer, der slet ikke findes en ordentlig erstatning for i OpenOffice. Fx programmet Publisher som vi brugte til plancher og brochurer til vores projektopgave. Det findes ikke i Open Office pakken.
Vi synes, det er urimeligt, at noget af det vigtigste redskab i vores skolearbejde og som tidligere har fungeret rigtig godt indtil vi fik OpenOffice, nu er blevet ændret til noget, der fungerer dårligere.

Publiceret 06 January 2010 15:42