I dag åbner grafisk udstilling i Portnerboligen ved Sophienholm

Lyngby Kunstforening runder efteråret af med en udstilling af Anne Marie Ploug

udstlling Kunst Så er Lyngby Kunstforening klar til at afslutte deres efterårssæsonen i Portnerboligen med en udstilling af grafikeren Anne Marie Ploug. Den åbner 2. november.

Udstillingen "Manko" præsenterer grafiske værker og gips relieffer, der alle afspejler temaet Manko - et symbol for styrke, energi og forandring. Værkerne omfatter træsnit collager, hvor begge sider af papiret udnyttes, relieffer i gips, der spejler det halve rum, samt rene træsnit plader, ridsede og klar til tryk. Formen manko skabes med forskellige stofligheder, nuancer, skygger og huller. Forside bliver til bagside, og fravær bliver tilvalg," skriver Lyngby Kunstforening i en pressemeddelelse.

Anne Marie Ploug er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hun arbejder især med grafik, og i mange af sine værker fokuserer hun på dobbelthed: ord med flere betydninger eller dobbelthed i form af snit i papiret, der afslører papirets bagside.

Anne Marie Ploug har blandt andet udstillet på Horsens Kunstmuseum, Nivaagaards Malerisamling, Kunsthal Nord, Aalborg og Galleri Lene Bilgrav i Århus.

Sidste åbningsdag er 24. November. Der er gratis adgang.

Publiceret 02 December 2019 09:00