Hvordan så din Mascot ud? Denne er fra 1961

Hvordan så din Mascot ud? Denne er fra 1961

Særudstilling: Kulturikonet 'Minien' er kommet på museum

Det er 60 år siden, at den første Mini trillede ud på gaderne. Det markerer Sommer's Automobil Museum med en særudstilling

nostalgi Er man voksen, så har man noget med Mini. Måske var den din første bil? Måske drømte du om at få én? Det er de færreste over 30 år, der aldrig har prøvet at køre i én, eller som ikke har haft en Mini-ejer i vennekredsen.

Den lille bil blev et kulturikon og et symbol på det moderne liv, ikke mindst i sit hjemland, med prominente ejere som f.eks. alle fire medlemmer af The Beatles.

Men den blev også hr. og fru Jensens lille og trofaste arbejdshest i hverdagen, gennem sin lange produktionsperiode: 41 år, fra 1959 til 2000, takket være et tidløst og gennemtænkt design.

Særudstilling

Mini'ens 60-års jubilæum bliver fejret med en særudstilling på Sommer's Automobile Museum i Nærum.

Her vises ikke færre end 28 omhyggeligt håndplukkede biler, der er mere forskellige end man skulle tro. Hver især repræsenterer de et lille stykke af Mini'ens samlede historie gennem de 60 år.

Blandt andet kan man opleve nogle af de absolut ældste Minier i verden – ikke færre end tre af de udstillede biler er så tidlige, at de er fra før den officielle introduktion i august 1959. En urestaureret Mini varevogn er den tredieældste i verden.

Udstillingen viser også en mængde modelvarianter og selvfølgelig rally- og specialvogne.

Højst sandsynligt også "den du havde" – som er udstillingens titel.

Udstillingen kan ses på Sommer's Automobile Museum, Nærum Hovedgade 3 frem til den 15. marts. Der er åbent hver onsdag kl. 18-21 og hver søndag 14-17, undtagen helligdage. Entréen er 80,- kr./peb.

Publiceret 16 November 2019 07:30