Foredrag med Per Schultz Jørgensen

Hvordan kan vi som voksne hjælpe børn med at blive stærkere, spørger professor i socialpsykologi. Få nogle af svarene ved foredraget på Lindegårdsskolen 19. november kl. 18-20

Af
Pernille Borenhoff

Tirsdag den 19. november kl. 18-20 er Red Barnet vært for et arrangement med børneekspert og professor i socialpsykologi ved Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, Per Schultz Jørgensen

Det er gratis og finder sted på Lindegaardsskolen.

Per Schultz er et aktuel i debatten omkring børneopdragelse og taler om, hvordan vi styrker ørns karakterdannelse

"Det er vigtigt, at vi giver børnene ansvar, for på den måde bliver de bedre til at være sociale og agere mere selvstændigt. For at kunne klare sig i en individualiseret verden, skal børn have tilegnet sig disse egenskaber," siger han blandt andet.

Ifølge Per Schultz Jørgensen giver mange børn giver desværre op, fordi de ikke magter det.

"Så hvordan kan vi som voksne hjælpe børn med at blive stærkere. Det kræver både noget i opdragelsen derhjemme, men også i daginstitutionen og i skolen," siger han.

Et af svarene er at styrke børns karakterdannelse. Det handler om at give børnene noget at måle sig efter. Dermed kommer en mere positiv selvopfattelse, ansvarlighed, moral og selvstændighed.

"Kan børnene lære ansvar og vedholdenhed? Og hvad skal vi gøre som forældre – og professionelle? Per Schultz Jørgensen giver svarene i dette foredrag.

Baggrund

· .

Publiceret 13 November 2019 09:00