Ugens anbefaling er Kerstin Giers 'Rubinrød'. Pressefoto

Ugens anbefaling er Kerstin Giers 'Rubinrød'. Pressefoto

Ugens anbefaling fra biblioteket: Kærlighed og fantasy

Af
Emilie

Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik. I denne uge har Emilie som deltog i Readathon på biblioteket, skrevet anbefalingen, som byder på sci-fi og romantik.

'Rubinrød' handler om 16-årige Gwendolyn, der bor i London sammen med sin familie. Gwendolyn har altid haft særlige evner, men pludselig ændres alting. Hun har fået et helt specielt gen, der gør, at hun kan rejse i tiden.

Snart bliver hun hvirvlet ind i en mystisk gruppe kaldet vogterne. Her møder hun en af de andre 11 tidsrejsende, drengen Gideon. Gwendolyn kan ikke fordrage ham, men de er nødt til at rejse til fortiden og afsløre hemmeligheden.

Hvorfor skal man læse denne bog?

Man skal læse 'Rubinrød', fordi fantasy og sci-fi blandes med mange af de teenage-problemer, som alle unge kan relatere til. Når vi træder ind i tidsrejserne, kommer vi ind i vores fortid, og vi sammenligner den verden med nutidens verden. Læseren og Gwendolyn kommer på en rejse gennem fortiden og datidens liv og også en følelsesmæssig rejse, der foregår både i nutiden og fortiden.

Hvilke andre bøger synes du, den minder om?

'Rubinrød' minder om 'Djævelens lærling' af Kenneth Bøgh Andersen, fordi begge hovedpersoner opholder sig i forskellige verdener og tider, ligesom de begge har helt normale teenage-problemer.

'Rubinrød' minder også om 'Divergent' af Veronica Roth, da den også har et gennemgående sci-fi-tema i kombinationen med romantik og hverdagsproblemer.

Titel: Rubinrød: kærlighed går gennem alle tider

Forfatter: Kerstin Gier

Udgivelsesår: 2015

Publiceret 09 November 2019 09:00