Signe Wenneberg deler ud af sine bæredygtighedsideer - og sin og sønnernes gin. Pressefoto

Signe Wenneberg deler ud af sine bæredygtighedsideer - og sin og sønnernes gin. Pressefoto

Ned med CO2-forbruget og op med livskvaliteten

Signe Wenneberg deler ud af sine erfaringer på Stadsbiblioteket 5. november

foredrag Tirsdag 5. november kan man på Stadsbiblioteket i Lyngby opleve Signe Wenneberg i foredraget 'Nedsæt dit CO2 forbrug og skru op for livskvaliteten' for alle, som har mod på forandring i bæredygtighedens navn, uanset ambitionsniveau.

Signe Wenneberg er forfatter, iværksætter, journalist og foredragsholder med fokus på økologi og bæredygtighed og deler gerne ud af sine erfaringer, om hvordan man med små forandringer kan gøre en forskel for CO2-udledningen.

Signe Wenneberg er vokset op i et hjem med biodynamisk køkkenhave og har altid selv været meget økologisk, uden at føle, hun har givet afkald på noget. Allerede som 23-årig, da hun begyndte på Politiken, mærkede hun en stærk motivation, når hun skrev om bæredygtighed.

"Den livsstil, hvor vi går ud og fejrer Black Friday, er ikke lige mig. Jeg finder faktisk meget større tilfredsstillelse i at passe på de ting, jeg har og at reparere dem," fortæller hun i en pressemeddelelse fra Lyngby-Taarbæk Kommune.

I hverdagen har Signe Wenneberg gennem flere år praktiseret nulaffaldsstrategier, nordisk nøjsomhed, grovkøkken, gratis pasningsfri haver og cirkulær og økologisk økonomi.

Og så har hun fundet tiden til at skrive inspirerende bøger om emnet som 'Byg Bæredygtigt med træ, genbrug og nøjsomhed' og 'Hvad jeg ved om at holde høns, glæden ved bæredygtig selvforsyning' og den seneste lille bog med titlen 'Grønne hverdagstips'.

Drik gin til

Et af de seneste initiativer i bæredygtighedens tegn er en økologisk drik. En ny gin, som Signe Wenneberg har produceret sammen med sine to sønner. Efter flere års erfaring med at lave blomstersirup har familien taget ideen videre og skabt en 'Botanisk Gin' udelukkende baseret på blomster og lokale danske bær fra egen have.

I forbindelse med lanceringen gør Wenneberg opmærksom på forbindelsen mellem vores forbrug og et bedre klima;

"Bier og insekter har brug for biodiversitet for at overleve, og vi har brug for dem. Som forbrugere af hverdagsprodukter kan vi ændre verden gennem vores forbrug. Vi kan vælge og stemme for en verden med flere blomster og mindre monokultur gennem vores valg, når vi bruger vores penge på bæredygtige produkter dvs. vækstet lokalt og baseret på naturlige ingredienser," sigerSigne Wenneberg i pressemeddelelsen.

Efter oplægget vil der være mulighed for at smage Wenneberg & Sønners to forskellige Botaniske Gin.

Billetter til 65 kr. på lyngbybib.dk.

jesl

Publiceret 02 November 2019 10:00