Udstillingen har fået temaerne Årets cyklus og Flugten fra Februar, der indeholder nyere billeder fra Bali. I øvrigt er han netop blevet indbudt til et ophold på Java i Februar af en gruppe kunstnere herfra.

Udstillingen har fået temaerne Årets cyklus og Flugten fra Februar, der indeholder nyere billeder fra Bali. I øvrigt er han netop blevet indbudt til et ophold på Java i Februar af en gruppe kunstnere herfra.

Dyrehavemaler Jeppe Eisner udstiller i Magasinet ved Eremitageslottet søndag

I forbindelse med årets Hubertusjagt den 3. november kan man opleve Dyrehavemaler og jubilar Jeppe Eisner intet mindre end otte forskellige steder

Af
Signe Steffensen

udstilling Som altid sænker roen sig, når man kører ind ad Enghavevej i Klampenborg, hvor skoven falmer trint om land og Jeppe Eisner tager imod i nummer fire sammen med husets hunde, der lidt halvdovent men høfligt hilser på.

Udenfor er meget af løvet ved at give slip og efteråret er efterhånden mere gult end rødt.

”Det er mine farver lige nu,” siger Jeppe Eisner, bakker lidt på piben og kigger ud mod skoven.

Men der er ikke meget tid til at male i disse dage, hvor han er i gang med at tilrettelægge hele otte udstillinger i forbindelse med året Hubertus Jagt.

Også selvom han med sikkerhed kan sige, at han har oparbejdet en vis rutine.

I år er det 50 år siden, at han som 19-årig debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling, og det er 25 år siden, at han for første gang slog dørene op til sin årlige fernisering den 1. weekend i november forbindelse med Hubertusjagten.

Maleriet gik i arv

Malerfaget gik i arv fra forældrene Ib Eisner og Inger Larsen. Og når han er i gang med ophængningerne til en udstilling og løsningerne ikke ligger lige for, så kan han stadig vågne om natten ved at hans afdøde mor kommer med gode råd.

”Der om natten bliver jeg ret irriteret, men næste dag prøver jeg alligevel lige hendes forslag, og som oftest har hun jo ret,” siger han skælmsk.

Hvis han ikke skulle have været maler, så skulle han have været arkæolog eller kok. For det han husker bedst om skolen var, at den tog meget langt tid.

Sit første billede solgte han allerede som 12-årig i Paris til en amerikaner, der købte det for en dollar. Det dækkede dårligt omkostnignerne til det lærred han have snuppet fra sin far, og siden har han som sin egen kunstkurator arbejdet på at blive en bedre forretningsmand.

De ikoniske gamle hanner

For de, der har deres faste gang i Dyrehaven, er Jeppe Eisner næsten fast inventar. Han har malerværksted i Magasinet ved Eremitageslottet, hvor han også har en lille malerskole og i forbindelse med Hubertusjagten kan man opleve nogle af Jeppe Eisners helt store malerier her. Det er malerier af hjorte og heste. Blandt andet finder du portrætter af nogle af Dyrehavens ikoniske gamle hanner Julius og Gandolf.

Selv når det bliver rigtig råkoldt sidder han herude med hat staffeli. For ligesom han er blevet en integreret del af Dyrehaven på linje med de ræve og grævlinge han dagligt ser i skoven, så er Dyrehaven også blevet en integreret del af Jeppe Eisner.

”Jeg skal her ud. Det er vigtigt for min mentale sundhed,” siger han.

I forbindelse med årets Hubertus jagt kan man opleve et bredt udvalg af Jeppe Eisners billeder otte forskellige steder i og omkring Dyrehaven.Udstillingerne har hver deres tema.

Udstillingen på Enghavevej 4 har åbent fredag, lørdag søndag fra 11-17 til og med 1. december.

Udstillinger

Her kan du opleve Jeppe Eisners billeder 3. november

Galleriet Enghavevej 4, Klampenborg. Åbent fra kl. 11. Fernisering den 3. november kl 13.

Magasinet ved Eremitageslottet

Kongekilden

Studenterkilden

Hotel og Restaurant Fortunen

Piil og C

Peter Lieps

Restaurant Røde Port

Publiceret 01 November 2019 17:00