Historisk Topografisk Selskabs ønske om, at en buste af Benny Andersen og en skulptur af Snøvsen bliver opsat ved Sophienholm, er kommet lidt nærmere, efter at Fog's Fond har doneret 30.000 kroner til projektet. Foto: Pernille Borenhoff

Historisk Topografisk Selskabs ønske om, at en buste af Benny Andersen og en skulptur af Snøvsen bliver opsat ved Sophienholm, er kommet lidt nærmere, efter at Fog's Fond har doneret 30.000 kroner til projektet. Foto: Pernille Borenhoff

Bronzebuste af Benny Andersen rykker nærmere: 57 ansøgere har fået støtte af Fog's Fond

Fog's Fond uddeler årligt 4,1 millioner kroner til blandt andet kultur, børn og miljø

Af
Pernille Borenhoff

Sandsynligheden for, at Benny Andersen får en bronzebuste opstillet ved Sophienholm, er rykket et skridt videre, efter at Fogs Fond ved sin seneste uddeling af donationen har tildelt Historisk Topografisk selskab 30.000 kroner til formålet.

Det er Historisk-Topografisk Selskab, der har fremsat ønsket om, at der ved Benny Andersens skriveværksted ved Sophienholm opstilles en bronzebuste af den folkekære - og lokale - forfatter. Samt en lille skulptur af Snøvsen.

Fogs fond uddeler cirka 4, 6 millioner kroner årligt. Fordelt på fire uddelinger.

Og fondet støtter bredt. Lige fra tilskud til musik- og teaterforestillinger, til anlægsarbejder og støtte til træningstøj og julehjælp. Blandt andet har Frelsens Hær modtager 50.000 kroner til julehjælp 2019 til fordel for fattige.

Største beløb får Byggeriets Uddannelser, der modtager 80.000 kroner til videreudvikling af talentcamp for bygge og anlæg på Sjælland.

Tænker på børnene

Fonden uddeler midler både til lokale ansøgere og til ansøgere fra resten af landet. Blandt andet har Furesø Bibliotek fået 10.000 kroner til delvis dækning af honorar til 'morsom miljøopsang' (!), og Herlev Gentofte hospital har fået 14.000 kroner til måleapparatur Lymphscanner til at måle ødem.

Også børnene er der tænkt på. Blandt andet modtager Organisationen Handicappede børns ferier 20.000 kr. til hjælp til ferieomkostninger for børnene.

Eleverne på Lyngby Friskole kan glæde sig en en ny legeplads og har modtaget 30.000 kroner.

Sind i Rudersdal har ansøgt om penge til at afhold en billedkunstnerisk workshop for børn, og de har fået 10.000 til formålet.

Holmens Kantorat har fået 25.000 kroner til at markere 75-året for Danmarks befrielse. Og Indvandrer Kvindecenter har ligeledes fået 25.000 kroner. Disse midler skal gå til udvikling af frivillige fællesskaber.

I alt er der uddelt midler til 57 forskellige ansøgere, der opfylder fondens formål, nemlig at yde støtte til almennyttige og almenvelgørende formål og at yde støtte til forbedring af miljøet og samfundsudviklingen.

Publiceret 27 October 2019 09:30