Lukker Den Korte Radioavis, så er det godt at vide, at Kirsten Birgit lever videre på Frilandsmuseet.

Lukker Den Korte Radioavis, så er det godt at vide, at Kirsten Birgit lever videre på Frilandsmuseet.

Kirsten Birgit er et muldyr

Den fiktive journalistiske karakter fra Den korte Radioavis lægger navn til et nyfødt muldyr på Frilandsmuseet

Af
Pernille Borenhoff

På Frilandsmuseet har æslet Kasper og ponyen Karoline haft en kortvarig, men hed affære, der har resulteret i et enestående muldyr, der kom til verden den 1. oktober.

Museet lagde et billede af det nuttede dyr på facebook og efterlyste et passende navn til den lysebrune skønhed.

Mulle, Charlie, Kastanje og Eskild blev foreslået. Og længe så det ud til, at dyret skulle kaldes Mulle. Men så slog Kirsten Birgits såkaldte troldehær til, og bombarderede Frilandsmuseets facebookside med flere hundrede opfordringer til at opkalde dyret efter efter den fiktive journalistiske karakter Kirsten Birgit Kretz Hørsholm fra Den korte Radioavis på Radio 24/syv.

Et program, der er lukningstruet, når kanalen den 31. oktober ikke længere har sendetilladelse på FM-båndet, men muligvis får tilladelse til at sende på DAB.

"En af Danmarks bedste hestehandlere gennem tiderne (Jens Kretz Hørsholm, Birgitø) har en datter ved navn Kirsten Birgit. Kan I føle historiens vingesus?"

"Kirsten Birgit - Så kan vi komme og besøge hende, hvis Kirsten Birgit forsvinder den 31. oktober i år. Så bliver savnet ikke så stort", lød nogle af begrundende for at kalde dyret Kirsten Birgit.

Hele Danmarks heltinde

De mange opfordringer gjorde indtryk på Frilandsmuseet, der skrev følgende til Radio 24/syv:

"Ghita Nørby fik, som du ved, en helt almindelig hest opkaldt efter sig, men din troldehær har set, at dette unikke muldyr kun fortjener et helt enestående navn — og det er vi helt enige i. Derfor vil vi gerne spørge Dem, om vi må få Deres tilladelse til at opkalde Danmarks sødeste muldyr efter hele Danmarks værtinde, veninde og heltinde Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm?"

Kanalen svarede prompte at Kisten Birgit var beæret over at lægge navn til et mulddyr.

Naturligvis er Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm inviteret til navngivning. Om det bliver til noget, og i så fald hvornår, var ikke afklaret inden avisens deadline.

Men følg med her:https://www.facebook.com/207725409252619/posts/3317688051589657?sfns=mo

I kan møde muldyret Kirsten Birgit, æslet Kasper og ponyen Karoline på Frilandsmuseet alle dage undtagen mandag frem til den 20. oktober.

Publiceret 08 October 2019 18:00