Novozymes forskningsledelse på Innovations Campus i Lyngby bliver her vist rundt i Life's første mobile laboratorium - Life Mobil Lab – som er et laboratoriemiljø med plads til 28 elever. Pressefoto

Novozymes forskningsledelse på Innovations Campus i Lyngby bliver her vist rundt i Life's første mobile laboratorium - Life Mobil Lab – som er et laboratoriemiljø med plads til 28 elever. Pressefoto

Rullende læringscenter var forbi Novozymes i Lyngby

1. november er der første spadestik til Life Læringscenter hos Novozymes. I sidste uge kom det mobile Life Læringscenter forbi

Udvikling Novozymes forskningsledelse på Innovations Campus i Lyngby blev tirsdag vist rundt i Life's første mobile laboratorium - Life Mobil Lab – som er et laboratoriemiljø på 65 m2 med plads til 28 elever. Det kører lige nu rundt på test-tur til landets skoler og er spækket med teknologi og udstyr, så elever i både grundskole og på ungdomsuddannelserne kan arbejde eksperimenterende med naturfaglige undervisningsforløb fra Life.

Novozymes har været med lige fra starten til at udtænke ideen om Life, der er et initiativ under Novo Nordisk Fonden, som arbejder for at sætte nye standarder for anvendelsesorienteret naturfagsundervisning – blandt andet ved at levere forskellige innovative undervisningstilbud til landets skoler

I 2021 opfører Life et fysisk læringscenter på 4.000 m2 med avancerede laboratoriefaciliteter, som bliver nabo til Novozymes Innovations Campus i Lyngby.

Læringsprogrammer

"Novozymes har været med lige fra starten til at udtænke ideen om Life, der er et læringscenter, som sætter nye standarder for anvendelsesorienteret, undersøgelsesbaseret og eksperimenterende naturfagsundervisning og naturfagsdidaktik," skriver Novozymes i en pressemeddelelse og fortsætter:

"De to læringspakker Enzymjagten og WeGrow er udviklet sammen med forskere fra Novozymes, og vi har yderligere fire læringspakker i test: Microsafari, Kræftens Gåde, Red Dig Cell og TurboVækst. Gennem læringspakker inviteres eleverne til at arbejde med virkelighedsnære problemstillinger i fagene science, teknologi, engineering og matematik. Læringspakker er udviklet på baggrund af autentiske problemstillinger i samarbejde med forskningsmiljøer i virksomheder og på universiteter, og som understøtter FNs Verdensmål."

MobilLab er nu i gang med at blive testet på skoler i Danmark. Når det er foldet ud, er der et laboratoriemiljø på 65 m2 med plads til 28 elever. Laboratoriet er spækket med teknologi og udstyr, hvor elever kan arbejde eksperimenterende med undersøgelsesbaseret naturfagsforløb fra 0. klasse og frem til gymnasiet eller erhvervsuddannelsen.

I efteråret 2021 åbner LIFEs nybyggede læringscenter for elever med avancerede laboratoriefaciliteter på Biologiens vej 5.

Publiceret 03 October 2019 16:10