Eremitageslottet og Parforcelandskabet er med på UNESCO's og National Geographic's udstilling. Foto: Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland.

Eremitageslottet og Parforcelandskabet er med på UNESCO's og National Geographic's udstilling. Foto: Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland.

Rejsen til Europas verdensarv gør holdt på Skodsborg Station

Parforcelandskabet er med på fotoudstillingen World Heritage Journeys Europe kan, der fra 27. september til 3. november kan ses på Skodsborg Station

Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland er som eneste danske verdensarvslokalitet blevet udvalgt til UNESCO og National Geographic’s store satsning World Heritage Journeys Europe. Her sættes fokus på 34 unikke verdensarvssteder i Europa via en hjemmeside – visitEUworldheritage.com, en udgave af National Geographic samt fotoudstillingen, der under titlen Rejsen til Europas verdensarv” fra 27. september til 3. november vises på Skodsborg Station.

I fornemt selskab med bl.a. slotsparken ved Versailles og Olympen i Grækenland leder udstillingen publikum på en rejse rundt til en række unikke verdensarvssteder i Europa og dybt ind i den europæiske historie. En rejse der også har til hensigt at øge publikums bevidsthed om bæredygtig turisme.

På smukkeste vis taler rammen om fotoudstillingen og de storslåede billeder sammen og motiverer til at gå på opdagelse i historien bag de udvalgte steder.

Fotokonkurrence og aktiviteter

Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland, bestående af Jægersborg Dyrehave og Hegn, Store Dyrehave og Gribskov, var fra 1670 til 1777 ramme om de danske enevoldskongers orkestrerede og overdådige parforcejagter. En jagt der ikke blot var til fornøjelse men også en glorificering af den gudgivne kongemagt, der her i jagtlandskabet satte sig selv i centrum og gjorde sig til herre over liv og død.

Fotoudstillingen ”Rejsen til Europas verdensarv” åbnes fredag 27. september af borgmestrene i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal Kommuner og kan derefter opleves på Skodsborg Station, Bøllemosevej 4, 2942 Skodsborg, i weekenderne fredag til søndag frem til 3. november samt i hele efterårsferien – alle dage fra kl. 10 til kl. 16.

Det er gratis at besøge udstillingen.

I tilknytning til udstillingen vil der blive arrangeret en række foredrag samt ture i Jægersborg Hegn, ligesom der i efterårsferien vil være aktiviteter for børnefamilier og en fotokonkurrence, hvor man kan vinde en rejse for to til Berlin og se på mere verdensarv med DSB på første klasse.

Publiceret 29 September 2019 10:00